Nye byrum skaber nyt byliv

Hvis du er til mad, musik, kultur eller arkitektur, så byder Gellerup på et væld af oplevelser

Tekst og foto af Lotte Pape

Der tænkes og males kreativt på Gellerupscenen lige nu.

Der tænkes og males kreativt på Gellerupscenen lige nu.

De fysiske forandringer i Gellerup har nu været en meget synlig og indgribende del af området i en rum tid. Byggekraner, gravkøer og skilte ses og mærkes snart sagt alle steder. Men ud af de tilsyneladende lidt kaotiske og støjende aktiviteter vokser der lige nu en række nye byrum frem, som vil skabe et helt nyt byliv – både midlertidigt og permanent.

Gadefest og Gellerupburger
Rygraden i bydelens nye infrastruktur er den bygade, som kommer til at forbinde Bazar Vest og City Vest. Den nordligste del af gaden er så godt som færdig og kan snart tages i brug. Det bliver fejret ved en stor gadefest den 18. marts.

Her kan man få en forsmag på nogle af de aktiviteter, der bliver langs gaden. Det gælder bl.a. de udadvendte aktiviteter i og ved Teknik og Miljøs kommende kontorhus, som der lige nu konceptudvikles på.

Der bliver også musik og street food. Bl.a. lanceres en Burger a la Gellerup, som udvikles på en workshop af unge Gellerupbeboere i dagene inden. Samme dag starter også en navneproces, for bygaden skal af bl.a. praktiske årsager have et nyt navn – og hvad skal gaden egentlig hedde? Det kan man komme med et godt bud på.

Den nordligeste del af bygaden lægger 18. marts asfalt til en stor gadefest.

Den nordligeste del af bygaden lægger 18. marts asfalt til en stor gadefest.

Arkitekturfestival indtager Gellerup
Samtidig afholdes Aarhus Architecture Festival i Gellerup i dagene 16.-18. marts. Hver dag bliver der gratis arrangementer i form af gåture, oplæg, samtaler og besøg med forskellige temaer.

Alle arrangementer starter i E&P Huset, som er det nye navn for Helhedsplan Gellerup og Toveshøjs informations- og aktivitetscenter, som indtil nu har haft navnet Instant One. Navneskiftet sker dels for at understrege, at huset er blevet til som et OPI-projekt – et Offentligt Privat Innovationsprojekt, hvor entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen (E&P) har opført og ejer bygningen.

Dels for at undgå misforståelser omkring begrebet Instant City. Instant City er nemlig ikke et konkret sted, men det byudviklingsværkstøj, som faciliterer en række midlertidige eksperimenter, der kan få direkte indvirken på udformningen af den endelige bygade.

Gellerupscene forskønnes
I den sydlige ende kommer bygaden til at slutte ved City Vest. På det lag sker der også en masse lige nu, både udenfor, hvor forlængelsen af Tinesvej langsomt, men sikkert arbejder sig op (bogstavelig talt) i Gellerupparken, men også indenfor. Som man har kunnet læse i tidligere udgaver af Skræppebladet, så genåbner Gellerupscenen nemlig som en del af Kulturhovedstad 2017s Gellerup-projekt EUTOPIA.

Lige nu er der fuld gang i den workshop, som under ledelse af mulitkunstneren Hans Krull og en række frivillige skal forskønne foyeren frem til den store åbningsforestilling 7. april.

Hvis du løbende vil følge med i de mange forandringer og aktiviteter, så er et godt sted at starte på Helhedsplanens facebookside eller ved at kigge indenfor i E&P Huset på Dortesvej 37, som er åbent tirsdag-fredag kl. 10.00-15.00 eller efter aftale.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt