Første spadestik på Fossen

Arbejdet på Fossen på den sydlige del af Gudrunsvej går snart i gang

Tekst Ole Bech Jensen, projektchef. Illustration: SLA/EFFEKT

Mens der arbejdes på højtryk for at gøre Bygaden i Gellerup klar til åbning i august, så tager vi nu hul på arbejdet med Fossen.
Fossen er et vandelement, der binder den sidste blok på Gudrunsvej (68 – 76) sammen med den nye Tinesvej. Her vil et vandløb fosse ned over terrænet mellem smukke træer og skabe en fin portal ind til Byparken.

Anlæg af vejene betyder, at der visse steder kommer et terrænspring fra boligblok til gaden. Ved den sydvestligste blok på Gudrunsvej bliver højdeforskellen udnyttet til at skabe et fossende vandelement med opsamlet regnvand, der løber ned ad den to meter høje skrænt og skaber lyd og liv.

Ved Fossen plantes op mod 80 halvvoksne træer fra to til op mod seks meter i højden. Der er valgt atlantiske cedertræer, som er i familie med det libanesiske cedertræ, sammen med æble- og pæretræer, kirsebær, kornel, tyrkisk hassel, fransk løn og hvidtjørn. Fossen bliver et oplagt sted at mødes, et sted at opholde sig, og en flot indgang til Byparken med udsigt op ad Bygaden. Arbejdet med Fossen forventes at være færdigt omkring årsskiftet.

Rykker ind mellem blokkene
Efter sommerferien kommer der endnu mere gang i maskinerne og nu i højere grad inde mellem blokkene. For at anlægge Byparken skal der først flyttes jord, og det er store mængder. Beboere vil derfor se, at de grønne områder bid for bid i den kommende tid bliver rodet noget rundt. Samtidig skal de tre institutioner Mejsen, Spurven og Svalen rives ned for at give plads til en sø i Byparken. Nedrivning starter 1. august og varer omkring tre måneder.

Beton knuses fra august
På Lottesvej og Bentesvej er de to tomme blokke ud mod Bygaden også klar til nedrivning. Nedrivningsfirmaet har udført miljøsanering, og det er ved at være afsluttet, så Lottesvej 10 – 16 knuses og fjernes fra efter sommerferien. Den knuste beton køres i depot og skal bruges til at anlægge den nye Lenesvej på Toveshøj, som går i gang til efteråret. Lottesvej 10 – 16 er knust og kørt væk til september. Bentesvej 1 – 11 følger efter en måned senere.

Bygaden fejres med vejfest
I august markeres åbningen af Bygaden med en vejfest, og dermed triller de første biler op og ned af den gade, der kommer til at forbinde nord og syd fra Bazar Vest til City Vest. Program for festen er under planlægning.

Konkurrence om sport- og kulturcampus
En vigtig attraktion for bydelen og Aarhus er en sports- og kulturcampus placeret på Verdenspladsen ved Bygaden. I juni var der førstebehandling i Aarhus Byråd af en indstilling om at sætte udvikling og realisering i gang af sports- og kulturcampus med beboerhus, bibliotek, bevægelseshus, Verdenspladsen og et stort badeland, Verdensbadet. Stedet vil blive en attraktion for områdets beboere, resten af Aarhus og folk udefra.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt