Afd. 3: Nu skal børn i Skovgårdsparken lære forholdsord

Afdeling 3 – Skovgårdsparken

Ny legeplads, som er både lærerig og sjov, er indviet

Tekst og fotos Elsebeth Frederiksen

Bestyrelsesmedlem Lise Klærke åbner officielt legepladsen.

Bestyrelsesmedlem Lise Klærke åbner officielt legepladsen.

Der er kommet en ny legeplads i afdeling 3, Skovgårdsparken. Det er ifølge Lone Hedelund, som er koordinator under Børn og Unge, en såkaldt forholdsordslegeplads, eller sprogfitnessbane, som den også kaldes.

”Ifølge rapporter fra skoler og daginstitutioner ved man, at noget af det sværeste at lære er forholdsord. Derfor har Skovgårdsparken fået lavet denne legeplads,” siger Lone Hedelund.

Hun forklarer, at der i området bor mange børn med forskellige udfordringer, og nogle lider af overvægt, så ved at følge denne bane får de både motion og lærer forholdsord. Det er meningen, at børnene skal være bedre til forholdsord, allerede inden de starter i skole. Ved at gøre det via en legeplads, bliver det nemmere for børnene at lære det.

Legepladsen er en bane, som børnene skal følge rundt og under, over, i, om, ind osv. De børn, der kom til åbningen af banen, så ud til at have det sjovt, også selvom de ikke gik op i, hvilket forholdsord hvert redskab repræsenterede.

Her er forholdsordet nok ”gennem”.

Andre planer
I foråret kommer bogen Villads fra Valby. Det er en højtlæsningsbog for børn mellem 5- 7. Der bliver indkøbt et antal eksemplarer, som bliver uddelt til børn i Skovgårdsparken og børneinstitutionerne i området.

Der er råd til at lave disse aktiviteter, fordi der er sket omprioriteringer i Aarhus Kommune, så der er afsat penge til aktiviteter for børn, unge og familier i Skovgårdsparken og nærmeste omegn indtil Sødalsskolen, hvor skoler, daginstitutioner og fritidstilbud bliver involveret. Lone Hedelund har også planer om at husomdele en folder med ideer til forældre med sange og titler på bøger, som forældre kan læse for deres børn.

Til sidst har Lone Hedelund en efterlysning. Der var i begyndelsen i trækrokodille på legepladsen, men den blev stjålet, allerede inden legepladsen blev åbnet. Hvis nogen ser den, vil de meget gerne have den tilbage.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt