Gellerup.nu og her (dec ’16)

Det fortæller vi om i magasinet, som beboerne i Gellerupparken og Toveshøj får sammen med Skræppebladet

Af Birger Agergaard

Hvis man som politiker ikke har andet at kaste sig over, så er kvindesvømning i Gellerupbadet en helt oplagt kampplads til værdipolitik. Vandene er gået højt i debatten, om kvindesvømmerne er undertrykt og eksponenter for dårlig integration, eller om de bare ønsker et frirum for mændene. Vi samler lidt op på sagen.

Der er skrevet meget om dem, der rammes af kontanthjælpsloftet. Men en anden gruppe – de, der ikke har boet her i landet mindst syv af de seneste otte år – er kommet på en endnu lavere ydelse. Vi har talt med Maryan Hayir, som kæmper for at få pengene til at slå til på integrationsydelse.

Beredskabet i Gellerup er frivillige og professionelle, som kan træde til, hvis der er optræk til uro. Det er RIGTIG længe siden, det har været aktuelt i Gellerup, men lige nu er det tid til at tænke nyt og bredere i Gellerup. Flere kan komme med – ikke mindst kvinderne. Mød den tidligere politimand Allan Lund, som er sat til at justere beredskabet.

”Vores” folketingspolitiker i Gellerup, Jens Joel, er flyttet fra Gellerup til hovedstaden. Det er ikke et fravalg af Gellerup, fortæller han, men et tilvalg af et liv sammen med kæresten, som ligesom Jens arbejder i København.

Gellerup stod i november for en landsdækkende ungekonference om at få unge i uddannelse og beskæftigelse. Læs nogle af ”indsigterne” fra konferencen.

Alle aarhusianere skal om et år sortere affaldet bedre – i Gellerup skal der samarbejdes med afdelingsbestyrelserne om, hvordan det bedst kommer i gang.

Der er glædeligt nyt fra Tovshøjskolen, som tidligere har været ”svigtet” af lokale forældre. Nu kommer halvdelen af alle skolestartere fra Gellerup-området.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt