En lidt anderledes bydelsvandring

Den tidligere leder af lokalpolitiet, Jens Esbensen, viste rundt i Gellerup

Tekst Peter Stampe, fotos Bo Sigismund

Der er ofte guidede ture i Gellerup. Denne dag var dog lidt speciel, da den tidligere leder af lokalpolitiet, Jens Espensen, sammen med Chadi Ali Kayed viste rundt.

Jens introducerede kort sig selv med fine og sjove formuleringer om sine knap 40 år inden for politiet, med tjenester i mange afdelinger og mere væsentligt sin noget besværlige start som leder af lokalpolitiet. De to største hurdler var lokalbefolkningens stemning, som varierede alt fra mistænksomhed til forskellige grader af fjendtlighed. På daværende tidspunkt havde de ikke oplevet politiet som en medspiller, men en deltager, som hele tiden skulle skabe rav i den – berettiget eller ej.

Dernæst Chadi Kayed. Han lagde ud med en meget overbevisende gennemgang af helhedsplanen via skalamodellen af lokalplanen. Som nogle af de mange pointer kan nævnes, at via helhedsplanen skal befolkningen stige fra nu knap 5.900 mennesker til ca. 11.000 mennesker.

Antallet af mennesker er selvfølgelig vigtigt, men hvad der er endnu mere vigtigt er, hvad menneskeforøgelsen indebærer. En anden pointe er, at der eksisterer tillid ikke bare i lokalområdet, men også blandt investorer og bygherrer udenfor området til ikke bare at forøge antallet af indbyggere, men få forretninger udover den eksisterende Bazar til området, få et nyt kollegie til primært iværksættere, og at Aarhus Kommune har flyttet omkring 1.000 medarbejde til nyt kontorfællesskab på Karen Blixens Boulevard.

Chadi viste udviklingen i området på en model af området.

Chadi viste udviklingen i området på en model af området.

Brabrand Boligforening vil snart have opført sin nye administrationsbygning, ligeledes på samme boulevard, og en mængde andre tiltag, som skribenten har glemt at nævne. Men alle førnævnte ting betyder alt sammen én ting: et seriøst forsøg fra mange mennesker på at løfte bydelen til at blive et nyt og mere attraktivt område.

På byvandringen kom vi også forbi Gellerup Museum, Gudrunsvej 16. Det er indrettet som en lejlighed i 1970’erne og bestemt et besøg værd.

Hvad synes folk om turen?
Efter turen forklarede et ægtepar i 50’erne, Helge og Maiken, at ”det er en fuldstændig fantastisk udvikling for området. Jeg ønsker det bedste for området. Der er tænkt væsentlige og gode tanker for området.”

Men selvom han er glad for området, så ønsker han ikke at flytte.
”Jeg er en for stor en bonderøv (direkte citeret med et smil). Vi bor i et parcelhus, og jeg ønsker luft omkring mig.”
Noget af det samme var Maiken inde på.

”Udviklingen er fantastisk positiv. Der er lavet nogle arkitektoniske greb, som åbner området. Byggeri kan både lave grænser, og i dette tilfælde åbne grænser mellem mennesker.”

Hvis I har lyst til at høre historier fra Jens’ oplevelser som leder af lokalpolitiet, så har I chancen lørdag den 11. og 25. maj, begge gange fra 13 til 15. Det foregår med udgangspunkt i E&P Huset, Karen Blixens Boulevard 39.

Hvis du vil læse mere om Jens Espensens tid hos lokalpolitiet, så læs den fulde historie på Skraeppebladet.dk:
’Jens Betjent’ stopper efter 40 år i politiet
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt