Gardin eller ej gardin – det er spørgsmålet

Aarhus Kommunes forbud mod glasafdækning sikrer indtil videre, at altangardiner forbliver i Gellerup

Tekst og foto Helle Hansen

Beboernes mangeårige drøm i Gellerupparken om en glasindækket altan led foreløbig en krank skæbne i forbindelse med renoveringen af de første to pilotblokke. På trods af at glasafdækning var en del at vinderprojektet. Aarhus Kommune nedlagde nemlig efterfølgende forbud mod, at afdelingens beboere skulle kunne sidde på altanerne og gemme sig bag glasfacader.

I stedet må Gellerupparkens beboere i fremtiden fortsat tage til takke med selv at skulle ophænge altangardiner, hvis der ønskes lidt læ for sol og vind på terrassen.

I afdelingens ordensreglement står, at altangardiner skal ophænges efter driftspersonalets anvisninger, som kan fås på driftskontoret, og altangardinerne skal følge de standarder, som er udpeget af afdelingsbestyrelsen. Endelig skal altangardiner altid holdes inden for stål- og glasrækværket.

Plakat til rådmand og stadsarkitekt
Da det er Teknik og Miljøs tilsyn, der i overensstemmelse med stadsarkitekten, har udstedt forbuddet mod glasinddækkede altaner i Gellerupparken, så har afdelingsbestyrelsen ladet fremstille en plakat a la de kendte dør-plakater fra Ribe, Ærø og København, bare er motivet skiftet ud med eksempler på de mange forskellige altangardiner, der i dag ses hængende på altanerne i Gellerup.

Planen er, at både rådmand Bünyamin Simsek og stadsarkitekt Stephen Willacy hver skal have en Gellerupparkens Altangardin 2019-plakat overrakt i glas og ramme.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt