Skovgårdsparken fældet af en dømt beboer for meget

Ghettolistens konsekvenser skaber stor debat, men boligministeren fastholder forlig

Af Helle Hansen – foto (kun online) af Bo Sigismund

Siden planerne om parallelsamfundsloven blev offentlige sidste forår, har Skovgårdsparken kæmpet en kamp for at få afdelingen taget af ghettolisten. Det lykkedes desværre ikke, og Skovgårdsparken risikerer nu om et år at blive udnævnt til hård ghetto, og så skal afdelingen måske i gang med at rive blokke ned.

Da ghettolisten blev offentliggjort søndag den 1. december præcis kl. 10, viste den ellers, at Skovgårdsparken har haft succes med at flytte ledige beboere og førtidspensionister ud af afdelingen. 39,6 procent var uden for arbejdsmarkedet, 0,4 procent under skæringstallet på 40 procent.

Men desværre har der i 2018 boet en dømt mere, end der må, i Skovgårdsparken. Det betyder, at Skovgårdsparken stadig opfylder tre af ghettolistens fem kriterier, og gør afdelingen det et år mere, bliver den en hård ghetto.

Faktisk er løbet måske allerede kørt, fordi tallene, som ghettolisten opererer med, viser antallet af dømte, som har boet i afdelingen i år, og det kan blive afgørende – og det er det for sent at gøre noget ved.

Vanvittig liste
Brabrand Boligforenings direktør, Keld Laursen, skriver i et læserbrev om ghettolisten i Stiften den 2. december:
”Vanvid er normalt et stærkt ord, men i denne sammenhæng er det ganske mildt.”

Og så kalder direktøren ghettolisten for en lottoliste og slutter med at efterlyse den politiker, som vil stå åbent frem og forsvare og forklare, at det her er klog og ansvarlig politik.

Betydningsfulde marginaler
I en artikel i Jyllands-Posten forholder boligminister Kaare Dybvad sig til kritikken af ghettolistens betydningsfulde små marginaler, som har lydt fra mange af landets boligforeninger. Ministeren slår fast, at der skal være en grænse. Og han mener ikke, at man kan rykke ved grænserne, selv om de virker firkantede.

Han slutter med at medgive, at løbet nærmest er kørt for Skovgårdsparken, fordi tallene i den næste ghettoliste, der offentliggøres 1. december 2020, baserer sig på tal fra 2019. Ministeren konstaterer blot, at aftalekredsen bag loven har vedtaget nogle modeller for at hjælpe boligorganisationerne, men i Skovgårdsparkens tilfælde er tiden løbet fra at bruge dem.

Det var Skovgårdsparkens energirenovering, der bragte boligministeren til Brabrand.

Boligminister Kaare Dybvad besøgte Skovgårdsparken.
Fra: Skræppebladet september 2019
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt