Ministeren fik lektion i beboer­demo­kra­ti

Boligminister Kaare Dybvad lagde vejen forbi Skovgårdsparken for at høre om afdelingens energirenovering med fine målinger

Skovgårdsparken havde gjort hovedrengøring, og der var hakket ukrudt i bedene, så afdelingen fremstod ren og pæn, da den nye boligminister, Kaare Dybvads, ministerbil svingede ind på Karensvej og stoppede op foran indgangen til Skovgårdsparkens driftskontor.

Det var Skovgårdsparkens energirenovering, der bragte boligministeren til Brabrand.

Det var Skovgårdsparkens energirenovering, der bragte boligministeren til Brabrand.

En lille uge før besøget havde afdelingsformand Vagn Eriksen fået besked om, at ministeren gerne vilel komme forbi for at høre mere om potentialet i afdelingens energirenovering.

”Jeg tror også, at han kom for at opleve, hvordan et belastet boligområde er. Men han fik foredraget og historien om et beboerdemokrati, der kræver at blive inddraget, ” siger Vagn Eriksen og fortæller, at det ikke var tal, men holdninger, han fortalte om.

Historien om papiruld

”Vores renovering har krævet en stædig beboergruppe, der har været i stand til at stå fast på, at sådan vil vi bo. Det handlede både om indretningen med ventilationen, der oprindelig var tænkt som en klods i et af de små værelser med et aggregat, der målte 60 x 60 centimeter. Efter en måneds leg med vores vvs-mand, som hele tiden blev stillet spørgsmålet: Vil du selv bo sådan? – så fandt vi en god løsning,” husker Vagn Eriksen, som også fortalte ministeren om to måneders tovtrækkeri med entreprenøren omkring isoleringen.

”Vi ville have papiruld, men entreprenøren kunne ikke finde det. En enkel søgning på Google og et hurtigt telefonopkald morgenen efter betød, at Skovgårdsparkens beboergruppe samme dag ved middagstid kunne sende fire medlemmer af sted mod Vildbjerg,” fortæller Vagn Eriksen. Klokken 14 samme dag kunne han ringe til MT Højgaard og fortælle, at beboerne nu havde fundet det papiruld, de ledte efter.

Tre år med beboergruppen

”Jeg kunne se, at ministerens øjne lyste. Og jeg tror på, at han fik med sig, at det handler om gå-på-mod og om ikke at lade sig bremse af teknikere. Som beboere skal man sige, hvad man ønsker, og så få nogle til at sørge for, at det kan lade sig gøre. Men det har betydet meget arbejdstid for de beboere, der var medlemmer af beboergruppen. Gennem tre år er de mødtes hver eneste tirsdag for at tale renovering,” fortæller formanden stolt.

”Jeg tror også, at det overraskede ministeren, at vi ikke stemmer i Skovgårdsparken. Vi taler os til rette. Det at føle, at man er med i processen og bliver taget alvorligt, gør, at man gider være med. Og så er det vigtigt at huske, at det er os, der skal leve med det, der bliver lavet. Det er vores hjem. Derfor kæmper vi. Det er tit bare et spørgsmål om sund fornuft.”

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2019-05 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2019-05 September side 4
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2019-05 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data