Afd. 3: Højhusdrømme lever i Skovgårdsparken

Afdeling 3 – Skovgårdsparken

Beboerne i afdeling 3 vilde med ide om nyt højhus på 14 etager

Tekst Helle Hansen. Visualisering CUBO

Efter mere end 10 års snak om højhuset på Astridsvej, så kom der konkrete planer op på lærredet ved Skovgårdsparkens beboermøde den 12. september.

Afdelingsformand Vagn Eriksen havde hele tre forskellige bud på byggeri, som blev præsenteret for beboerne. Hele salen var hurtigt enige om at pege på det tredje bud som det mest spændende. En bygning med svung, der vokser fra fire etager mod øst til 14 etager mod vest og med både tagterrasser og parkeringskælder.

Skitserne, der er tegnet at CUBO-arkitekterne, er foreløbige bud på bygninger, der vil kunne placeres på grunden, hvor det røde højhus ligger i dag. Men endnu er der mange ting, som skal afklares, før en sådan bygning kan blive en realitet, forklarede Vagn Eriksen.

Ideen med et højhus, der vokser mod vest til 14 etager, var mest populært hos beboerne.

Ideen med et højhus, der vokser mod vest til 14 etager, var mest populært hos beboerne.

Rådmand er positiv
”Vi skal have snakket med Landsbyggefonden om, hvor strikse de er med deres krav om placering ved en såkaldt sokkelrenovering, fordi den nuværende bygning formelt kun rives ned til soklen. Direktøren har lovet at tage en snak med et pensionsselskab om måske at være med i projektet, ligesom vi selv har fundet en erfaren udvikler, der er interesseret i projektet,” sagde formanden, der også kunne fortælle, at han allerede den 22. august havde holdt møde med rådmand Bünyamin Simsek, der i parates bemærket er vokset op i Skovgårdsparken på Astridsvej hos AAB.

”Og rådmanden så ikke skræmt ud af de 14 etager,” sagde Vagn Eriksen, som nævnte en ide om hospice i stueetagen, plejehjem ovenover, så +55 og endelig familieboliger på toppen, hvor der også skal ligge en lille café, hvor beboere og deres gæster kan kigge ud over hele Skovgårdsparken.

Fremlæggelsen var blot en orientering for at vejre beboernes holdning til projektet.

”Vi vender tilbage med et meget mere gennemarbejdet projektforslag til vedtagelse på et ekstraordinært bestyrelsesmøde i løbet af 2020,” lovede Vagn Eriksen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt