Borgerforslag kræver ghettoloven afskaffet

Arbejdet med at samle 50.000 underskrifter er i gang, alle almene beboere opfordres til at skrive under

Tekst og foto Elsebeth Frederiksen

Ghettoloven og ghettolisterne skal afskaffes, så ingen beboere i de almene boligområder bliver udsat for diskriminerende forskelsbehandling. Det er hovedpunktet i et nyt borgerforslag fra beboerinitiativet Almen Modstand, der snart bliver lanceret. Aktivister fra Almen Modstand har brugt coronatiden på at forberede borgerforslaget, som har et halvt år til at samle 50.000 stemmer. Hvis det gør det, så kan forslaget tages op i Folketinget.

Gellerupparkens afdelingsformand Abdinasir Jama er medfremstiller af borgerforslaget.

Udgangspunktet for borgerforslaget er, at almene boliger er for alle – uanset uddannelse, etnicitet, kriminalitetshistorie, beskæftigelse eller indkomst. Ingen skal forskelsbehandles og diskrimineres i vores samfund, hvilket L38 (ghettoloven) bidrager til, når man bruger ovennævnte kriterier til at stemple visse boligområder. Samtidig skal rovdriften på den almene boligsektor stoppes. ”Vi skal bygge flere billige boliger, ikke rive dem ned,” lyder det fra Almen Modstand i borgerforslaget.

Almen Modstand mener, at det er uacceptabelt at lave lovgivning på denne måde. Disse mavefornemmelser skaber nu utryghed for tusindvis af mennesker, der bliver tvangsflyttet og stigmatiseret.
Formanden for Gellerupparken, Abdinasir Jama Mohamed, er medforslagsstiller sammen med beboere fra andre stemplede områder i Danmark.

Du kan læse mere og skrive under på borgerforslaget på www.borgerforslag.dk – find ”Ophæv loven om nedrivning og salg af almene boliger og afskaf de såkaldte ’ghettolister’” eller brug QR-koden til at komme direkte ind på forslaget.

Læs mere om Almen Modstand
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt