Nye tiltag på AARHUS Kollegiet i forbindelse med udlejning af 2. etape

På AARHUS Kollegiet står de sidste 193 lejligheder nu klar til udlejning

Af Tine Martlev Pallesen, kommunikationschef i Brabrand Boligforening

I den forbindelse har Brabrand Boligforening igangsat flere nye tiltag – både for generelt at øge kendskabet til kollegiet og få flere unge til at vælge AARHUS Kollegiet som deres kommende studiebolig OG for at fastholde flere af de nuværende beboere, som er ved at være færdige med deres studier og traditionelt set fraflytter deres studiebolig for at drage videre ud i livet.

Tilbud om unikke kurser
Sammen med KaffeFair, som er en socialøkonomisk virksomhed, der står for kantineordningen i boligforeningens administration, tilbyder Brabrand Boligforening i den kommende tid og igen efter sommerferien en række kurser for kollegiets beboere.

Kurserne har til formål at gøre det endnu sjovere at bo på kollegiet og sætte fokus på, at der her er tale om et kollegie, der er nytænkende og sætter fællesskabet i højsædet.

Samtidig er der et element af læring over flere af kurserne. Fx er det muligt at deltage i et drivhusarrangement den 19. juni, hvor deltagerne bliver udstyret med planteskovle, havehandsker, kapillærkasser, plantejord og krydderurter, og så skal de ellers lære, hvordan de planter krydderurter i drivhuset og får krydderurterne til at leve længe, samt hvordan de forskellige krydderurter kan bruges i madlavningen.

Det er personalet hos KaffeFair, der står for kurset, som foregår i drivhusene på kollegiets tagterrasse.

Fællesspisning
Ugen efter – den 22. juni – er der fællesspisning med temaet ”Hotdogs for enhver smag”. Igen vil KaffeFairs dygtige personale guide deltagerne gennem en eftermiddag, hvor de lærer at lave hotdogs både i den klassiske udgave og som vegetar og halal. Der sluttes af med hygge og fællesspisning i kollegiets gårdhave.

Sanketur
Sidst, men ikke mindst, inviteres der til sanketur torsdag eftermiddag den 25. juni, hvor deltagerne lærer at gøre brug af alle de fantastiske smage og krydderurter, som findes i den nærliggende natur.

Spørgecafé og rundvisninger
Boligforeningen står også bag en spørgecafe på kollegiet, hvor nuværende beboere kan komme og høre mere om, hvilke muligheder de har efter endt uddannelse i forhold til at blive boende i Brabrand Boligforening.

Rundvisninger
Og så vil der hver torsdag i en længere periode være rundvisninger på kollegiet for alle de unge, der er på udkig efter en lækker studiebolig og et godt fællesskab.

I resten af juni og igen efter sommerferien er der efter rundvisningen mulighed for at komme med på en bydels-vandring rundt i Gellerup, hvor en af medarbejderne i E&P Huset vil fortælle om den udvikling, som er sket i området og fortsat er i fuld gang.