Skovgårdsparken klima-renoveres for over 200 mio.

Mellem en halv og en hel million kroner. Så meget koster det at gøre hver lejlighed i Skovgårdsparken mere klimavenlig i forbindelse med en tiltrængt renovering. Brabrand Boligforenings afdeling Skovgårdsparken er nabo til Gellerupparken i det vestlige Århus og har i mange år kæmpet med nedslidte bygninger og store renoveringsopgaver.

Nu bliver størstedelen af afdelingens 432 boliger renoveret, så der bl.a. kan spares 90 % af energiforbruget. En så stor besparelse vækker opsigt og betegnes som et pionerprojekt. Landsbyggefonden har valgt at støtte projektet og Århus Byråd vedtog onsdag at kommunen stiller garanti for lån på 138 millioner kroner af de anslåede omkostninger på 209 millioner kroner. Oven i beløbet skal lægges afdelingens egene opsparrede midler

Facader, Regnvand og varmeindvinding
Renoveringen der omfatter blok A, B, C, D, E, F, G, H og I er en større omgang. Den indeholder bl.a.: nye facadepartier, nye vinduer, inddækning af altaner, nyt tag, udskiftning af varmeinstallation, renovering af faldstammer og kloak med regnvandssystem, renovering af ventilationssystem og varmegenindvinding og kriminalitetsforebyggende foranstaltninger.

Skovgårdsparken. Arkivfoto af Helle Hansen

Skovgårdsparken. Arkivfoto af Helle Hansen

Klima tænkes ind i renovering
“Finansieringen blev sikret, blandt andet med støtte fra Landsbyggefonden. Men undervejs kom yderligere visioner til, nemlig hensyn til miljø og besparelser på energiforbrug. Det er nu blevet til en kommende renovering med et radikalt fald i udgifterne til energi som vand og varme,” skriver Århus Stiftstidende, der også citerer Brabrand Boligforenings formand Jesper Pedersen:

“Vi kan desværre ikke gøre projektet helt energineutralt. Det vil kræve, at vi graver ned under fundamentet, og det kan ikke lade sig gøre. Men en reduktion af forbrug og udgifter til ti procent af niveauet i dag, er et flot resultat.”

Ombygningerne er tidligst færdig om et par år.

Læs mere:
Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk
300 lejligheder gøres klimavenlige

Hjemmeside for Brabrand Boligforening: http://bbbo.dk
Afdeling 3 Skovgårdsparken

Hjemmeside for Erhvervsejendom: http://www.erhvervsejendom.dk
300 lejligheder gøres klimavenlige

Hjemmeside for Århus Kommune: http://aarhuskommune.dk
Dagsorden for Århus Byråds møde onsdag den 16. december 2009 kl. 16:00
SAG 18. Brabrand Boligforening, afdeling 3, Skovgårdsparken, indstilling om forhøjelse af tidligere afgivet kommunal garanti i forbindelse med renoveringsprojekt

Blogartiklen er oprettet: 17. dec 2009. Opdateret 18. dec 2009 kl. 06:24


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt