Afd. 21: Renoveringen af Hasselager, afd. XXI

Afdeling 21: Hasselager

Køkkenrenovering bliver ikke en del af projektet

af Hans Esmann Eriksen

Afdeling XXI i Hasselager er en af de små afdelinger i Brabrand Boligforening på 19 lejligheder. Afdelingen ligger midt i et villakvarter i Hasselager og består af nogle rækkehuse med små lejligheder og nogle få store lejligheder i villaer.

Ekstraordinært afdelingsmøde
Brabrand boligforening har haft ingeniørfirmaet Viggo Madsen til at gennemgå afdelingen, for at finde ud af, hvad der burde gøres. Et møde blev indkaldt for at informere beboerne, og for at få tilsagn om fortsat projektering af renoveringen.

Velholdt afdeling med energiproblemer
Afdelingen var blevet renoveret i 1990, og er samlet set velholdt. Men flere af husene har dårlige terrassepartier. Det medførte træk og dårlig energiøkonomi. Flere af køkkenerne er utidssvarende, og der er en række småproblemer.

En samlet renovering vil komme til at koste 2,6 mill.kr. inkl. køkkenrenoveringer og moms eller ca. 125.000 pr. lejlighed.

Køkkenerne holdt udenfor
Debatten på mødet viste. at flere af beboerne selv havde fået renoveret køkkener som en del af råderetten. Det er naturligt, at de beboere ikke ville være med til at betale for andres køkkener. Derfor blev det besluttet at undlade køkkenrenoveringerne i projektet og overlade det til den enkelte beboer.

Mindre huslejestigning
Torben Overgård gennemgik finansieringsmulighederne, som primært vil ske ved optagelse af normale lån og ikke med støtte fra Landsbyggefonden. Det sker, fordi der er tale om vedligeholdelse. Der er enkelte andre muligheder, men de vil blive undersøgt som en del af den videre projektering. Torben Overgård vurderede, at den beskrevne renovering ville komme til at koste en huslejestigning på 60-75 kr/kvm/år.

Forslaget om renovering blev enstemmigt vedtaget
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt