Klummen

Gode råd og gratis glæder

Klip tandpastatuben og lyt til kommede stjerner

af Inger Bloch

Jeg havde bestemt mig for at gå til koncert i Musikhuset, men ville lige børste tænder. Tuben med tandpasta var næsten tom! Kender I det? – Man trykker – der anes lidt i åbningen, men i samme øjeblik man letter trykket, smutter indholdet tilbage! Heldigvis dukkede et råd op i hukommelsen: Man klipper tuben over – og vupti kan der nemt trykkes tandpasta ud til 4-5 gange mere!

Og nu tilbage til koncerten: Det jyske Musikkonservatorium, som er flyttet fra Fuglesangs Alle til Musikhuset holdt kammermusikfestival i februar: En række koncerter i løbet af en uge med herlig musik og fantastiske musikere – og det hele gratis. Jeg skulle for 3. gang til kammermusikaften i den pågældende uge og fik atter en dejlig oplevelse.

Jeg holder i det hele taget meget af at gå en tur i det smukke musikhus – og at lytte til den klassiske musik – sommetider kommer man i en næsten meditativ tilstand, hvor man forestiller sig alt muligt – eller man beundrer de udøvendes musikalitet og tekniske færdigheder. Dygtige er de! Ved koncerterne kan man høre de studerende og sommetider deres lærere – det er koncerter af høj kvalitet! Hvis man hellere vil lytte til rytmisk musik, kan man blot vælge det – der er også mange rytmiske koncerter med både jazz og rock m.m., og mange af dem foregår i den ny rytmiske koncertsal, som har en fin akustik.

  gratisglaeder.jpg  

Det er også morsomt at følge de studerende – en del af dem er jo fremtidens ”stjerner”.
Som nævnt – der bliver afholdt flere koncerter hver eneste uge her i foråret. Jeg vil lige fremhæve lørdag d. 8.marts. Musikkonservatoriet afholder sin årsfestival, RAMA 08, fra kl. 13 til 23 rundt omkring i musikhuset med musik i alle genrer – og med fri entré selvfølgelig!

Hvis nogle nu har fået blod på tanden, kan I hente en folder ved Musikkonservatoriets reception ved indgangen i Skovgårdsgade – eller I kan gå ind på hjemmesiden: www.musik-kons.dk og læse om de planlagte koncerter. En del af dem bliver også nævnt i Århus Onsdag og Århus Stiftstidende.
Jeg kan kun opfordre til, at man går ind i Musikhuset og får en oplevelse. fornøjelse!
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt