Leder

Mediernes indflydelse på sandheden


af Sebastian Adorján Dyhr

Nu har Gellerup og Toveshøj så igen været i mediernes søgelys, og desværre ikke for det bedre.
Der har været uheldige episoder, ja; men man må undre sig over, at medierne – de andre aviser, magasiner og radio og tv – ikke gør sig mere umage med deres dækning af begivenhederne.
Hvis en ting sker på Janesvej, ja så er det altså på Toveshøj og ikke i Gellerup. Gjellerup er en bydel ved Herning og ikke et område i Århus; og det er jo bare nogle få eksempler.
Så er der jo også udvælgelsen af, hvilke historier der skal bringes.
Andre medier vælger oftere at skrive om, at der er blevet tændt bål i en papircontainer, end at en lang række frivillige og for­eninger er gået på gaderne for at hjælpe til med at holde ro og orden.

Det er muligt, at en urolig historie traditionelt har solgt bedre end den gode; men mon ikke vi alle efterhånden er trætte af at høre om, hvor forfærdelig verden er, og nu trænger til at høre om, at der faktisk også er en masse søde og gode mennesker, der hjælper hinanden?
Man taler om, at man kan ”fortælle verden”, og det vil sige, at man kan påvirke sin egen opfattelse af og andres hand­linger i verden i den retning, man ønsker, ved at fo­kusere på de relevante aspekter. For eksempel kan man blive mere trist og modløs ved at sige til sig selv, at alting er forfærdeligt; mens man kan være med til at give et mere positivt selvbillede ved at tænke og tale positivt.

Jeg vil derfor håbe på, at de andre medier også vil blive bedre til at fokusere på de positive ting og kræfter, der er i gang i både Gellerup, Toveshøj og resten af Danmark til vores fælles bedste.

Så ser det også ud til, at et nyt magasin kommer på gaden i år. Som man kan læse mere om i dette nummer, barsler Boligforeningen i forbindelse med dens 60-årsjubilæum med et magasin, der skal komme med en række temanumre om boligforeningen, dens fortid, nutid og fremtid.
Det skal blive spændende at se, hvad der kommer ud af det, og hvilken betydning det vil kunne få for samhørigheden beboerne imellem i de forskellige afdelinger.

Som en direkte og måske mere festlig markering af jubilæet får hver afdeling en portion penge, som de kan bruge, og det bliver spændende at se, hvordan de mange og forskellige afdelinger kan finde en god måde at anvende dem.

I Skræppebladet ser vi frem til at høre mere og være med til at dække de forhåbentlig mange glade historier, der bliver at fortælle om i dette jubilæumsår
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt