Leder

Mediernes indflydelse på sandheden


af Sebastian Adorján Dyhr

Nu har Gellerup og Toveshøj så igen været i mediernes søgelys, og desværre ikke for det bedre.
Der har været uheldige episoder, ja; men man må undre sig over, at medierne – de andre aviser, magasiner og radio og tv – ikke gør sig mere umage med deres dækning af begivenhederne.
Hvis en ting sker på Janesvej, ja så er det altså på Toveshøj og ikke i Gellerup. Gjellerup er en bydel ved Herning og ikke et område i Århus; og det er jo bare nogle få eksempler.
Så er der jo også udvælgelsen af, hvilke historier der skal bringes.
Andre medier vælger oftere at skrive om, at der er blevet tændt bål i en papircontainer, end at en lang række frivillige og for­eninger er gået på gaderne for at hjælpe til med at holde ro og orden.

Det er muligt, at en urolig historie traditionelt har solgt bedre end den gode; men mon ikke vi alle efterhånden er trætte af at høre om, hvor forfærdelig verden er, og nu trænger til at høre om, at der faktisk også er en masse søde og gode mennesker, der hjælper hinanden?
Man taler om, at man kan ”fortælle verden”, og det vil sige, at man kan påvirke sin egen opfattelse af og andres hand­linger i verden i den retning, man ønsker, ved at fo­kusere på de relevante aspekter. For eksempel kan man blive mere trist og modløs ved at sige til sig selv, at alting er forfærdeligt; mens man kan være med til at give et mere positivt selvbillede ved at tænke og tale positivt.

Jeg vil derfor håbe på, at de andre medier også vil blive bedre til at fokusere på de positive ting og kræfter, der er i gang i både Gellerup, Toveshøj og resten af Danmark til vores fælles bedste.

Så ser det også ud til, at et nyt magasin kommer på gaden i år. Som man kan læse mere om i dette nummer, barsler Boligforeningen i forbindelse med dens 60-årsjubilæum med et magasin, der skal komme med en række temanumre om boligforeningen, dens fortid, nutid og fremtid.
Det skal blive spændende at se, hvad der kommer ud af det, og hvilken betydning det vil kunne få for samhørigheden beboerne imellem i de forskellige afdelinger.

Som en direkte og måske mere festlig markering af jubilæet får hver afdeling en portion penge, som de kan bruge, og det bliver spændende at se, hvordan de mange og forskellige afdelinger kan finde en god måde at anvende dem.

I Skræppebladet ser vi frem til at høre mere og være med til at dække de forhåbentlig mange glade historier, der bliver at fortælle om i dette jubilæumsår

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2008-02 Marts

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2008-02 Marts forsiden af magasinet 2008-02 Marts

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data