Klummen

Julen er hjerternes fest

fællesskab og hensynet til andre

af Inger Bloch. Illustration af Jesper Ankjær

Jeg sidder her i min lejlighed, højt hævet over Udsigtens flade sorte tage, til hvilke jeg nu har uhindret udsigt, efter at 10 træer har måttet lade livet!
Træerne var blevet store og generede beboerne i den øverste række af huse – men set heroppefra forsvandt en række flotte trækroner, der forskønnede udsigten.

Man kan sige, at en af betingelserne for at trives i det fællesskab – en almennyttig boligforening udgør – kan være, at man af hensyn til andre, sommetider må gå med til noget, som man egentlig ikke ønsker for sig selv.

Nu hvor julen nærmer sig, er der tradition for, at vi i endnu højere grad end ellers tænker over andres ønsker – og over, hvordan vi kan glæde hinanden mest muligt.

I min generation er vi mange, der stadig sender julekort til familie og venner – også til dem, vi ikke lige ser så tit. På den måde bliver de seneste begivenheder opdateret, og vi viser, at vi ikke har glemt hinanden!

Det er en hyggelig og dejlig skik, og jeg selv bliver da også rigtig fornøjet, når et julekort dumper ind ad brevsprækken.

I anledning af julen får I lige sidste vers i Mogens Lorentzens herlige julesang ”Juletræet med sin pynt”:

Juletræet på besøg
hilser os fra eg og bøg
med besked derude fra,
at det lysner dag for dag.
Og at solen fra sit skjul
ønsker os en glæd’lig jul.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt