Lejere ekstrabeskattes

Moms på boligadministration

af Ole Vad Odgaard

Folketinget har nu vedtaget moms på boligadministration og dermed tilføjet de fleste beboere i almene boliger en højere husleje, det falder helt i tråd med regeringens klassepolitik med ekstrabeskatning af lejere i almene boliger. Regering har med støtte fra Dansk Folkeparti til gengæld gennemført store skattelettelser for de rige.
Ekstrabeskatning af lejere er også udført på anden måde; her kan nævnes Dansk Folkeparti og VK-regeringens konfiskation af milliarder fra Landsbyggefonden, penge ind­betalt af lejere i almene boliger til vedligeholdelse.

Ved afstemning om lovforslaget undlod både Radikale, SF og So­cialdemokraterne at stemme, selv om de alle var imod moms af bolig­administration. Enhedslisten stemte som eneste parti imod loven.

I Beboerbladet (udgivet af BL) august 2009 er der denne forklaring fra so­cial­demokraternes boligordfører Tho­mas Jensen: Fordi loven var et kludetæppe af en række skattepolitiske tiltag, og at andre af dem var gode. Derfor stemte Socialdemokraterne ikke imod.

Dette er et eksempel på hvordan den borgerlige V K-regering ma­nøv­rerer, støttet af Dansk Folke­parti, – regeringen kan lokke op­po­si­tionspartierne, – undtagen En­heds­listen, til at pålægge lejerne en ekstraskat.

Ved sammen med Enhedslisten, at stemme imod forslaget, kunne Radikale, SF og Socialdemokraterne have nedstemt forslaget, men VK regeringen og dens støttepartier skal altså blot præsentere tingene i et kludetæppe, så er disse partier desværre også villige til at glemme lejerne!
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt