Afd. 6: Håb for fremtiden

Afdeling 6: Holmstrup

Læserbrev

af Viggo Kallenbach

For nogen tid siden sad jeg på en bænk ved rotunden under lindetræerne i Holmstrup, hvor jeg drak min obligatoriske sødmælk og fik en smøg, efter at jeg havde handlet i Den Lokale Brugs.

Pludselig blev jeg omringet af 3 unge danskere af anden etnisk oprindelse end dansk, som tiggede om en smøg. Det fik de, ”men kun en”, som jeg indskærpede dem ved overdragelsen.

Da de havde røget deres smøg, medens jeg informerede dem om rygningens skadelige virkninger, havde de glemt, at de kun måtte få en og prøvede at tigge en mere.
Jeg anså det for omsonst at belære dem om, at én betød én, læssede min plastikpose på cyklen og begyndte at cykle hjem. Jeg mærkede så en hånd ved min baglomme, og vips var jeg lettet for min portemonais, og ungerne var over alle bjerge. Jeg råbte til dem, at de skulle komme tilbage med pungen, men måtte cykle videre med uforrettet sag.

Da jeg var kommet 50 meter videre frem og ville betro hændelsen til en nabo, kom endnu en dansker af anden etnisk oprindelse end dansk med noget sort i hånden og spurgte, om det var min pung. ”Ja!” sagde jeg.

”Hvor bor du?” spurgte han inkvisitorisk. ”I 255”, sagde jeg. ”Så er det ikke din pung; for det her er ikke 255!” ”Næ, jeg bor lidt længere henne”, svarede jeg; men jeg kunne jo legitimere mig, hvis jeg fik min pung.

Det fik jeg så. Formuen kr. 3,75 var røget; men alle papirer, kørekort, hævekort, lånerkort og sygesikringsbevis var intakte, og den endelige overdragelse kunne foregå på behørig vis.
Så om føje år har vi måske endnu en dygtig politibetjent af anden etnisk oprindelse end dansk.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt