Vær ærlig med målene (Pia siger nej)

Pia siger nej til nedrivning og salg – ”det er udtynding”

af journalist Marianne Stenberg

“Der er gode ting i helhedsplanen, men der bliver ikke meldt klart nok ud, hvad der er det reelle politiske mål, så beboerne kan forholde sig til det.”
Meldingen er klar fra Pia Bjerre Christensen, beboer i Gellerupparken, medlem af afdelingsbestyrelsen og modstander af helhedsplanen.

“Jeg vil ikke anbefale beboerne at stemme ja eller nej. Men jeg selv siger klart nej. Denne plan er et overgreb, og jeg tror ikke, at der kan vokse noget godt ud af et overgreb.”

Pia har boet i Gellerupparken i snart 5 år. Først på Dortesvej i en mindre lejlighed, men med fantastisk dejlige naboer, der hjalp hinanden. I dag bor hun i en flot stor lejlighed på Bentesvej. Dog en anelse for stor – 101 m2, så hun ønsker en 2-værelses, men den type findes ikke i Gellerupparken.

“Jeg bor herude, fordi det er her, jeg kan trække vejret, og så elsker jeg den mangfoldighed, der er her i Gellerupparken.”
Pia er nabo til de blokke på Bentesvej, som er foreslået nedrevet, solgt og omdannet. Hun er vred over politikernes argumentation for nedrivning­er.

“Man siger, at der skal rives ned, fordi der skal laves en bygade. Sandheden er, at der ligger en politisk aftale fra juni 2009, hvor der er et klart mål om at tynde ud i andelen af almene boliger.”

“Der står i aftalen, at andelen af almene boliger skal reduceres (enten) ved at rive ned, bygge om og sælge. Den del af aftalen er entydig og ikke en holdningssag. Men det er en holdningssag, om der skal fokus på det,” siger Pia Bjerre Christensen, der mener, at politikerne bag aftalen tilbagehold­er de reelle politiske mål.

Imod reduktion af almene boliger
Pia er imod den diskrimination, der efter hendes mening, ligger i forslag­et.

“Det væsentlige element er, at der skal reduceres i mængden af boliger og dermed reduceres i den type mennesker, der bor herude,” siger Pia Bjerre Christensen.

“Med den her plan er vi med til at åbne for, at muslimer og etniske minoriteter i Danmark bliver sat ud af deres hjem, fordi de er mu­slimer, eller fordi de har etnisk minoritetsbaggrund,” siger hun.

“Jeg er godt klar over, at boligforeningens forhandlere har gjort, hvad de kunne for at få det bedste ud af det her. Men den aftale, de har forhandlet sig frem til i juni 2009, har de ikke opbakning til blandt beboerne. Og nu kan man jo se, at regeringen er inspireret af det, vi har siddet og tegnet herude. Det behøver vi jo ikke at fodre dem med. Vi skulle have sagt stop dér.”

“Man skal ikke gøre det her med det mål at udtynde. Hvis beboerne ønsker et forsøg med salg eller at omdanne en blok til ungdomsboliger eller rive en blok ned, fordi de vil have en bygade, så er det i orden.”

“Hvis politikerne bag helhedsplanen er tro mod deres vision om at skabe en multifunktionel bydel, så skal der ikke nedrivning til, men en bebyggelsesmæssig fortætning. Så skal der bygges imellem blokkene. ”

For lidt lokal forankring
For Pia er den lokale forankring nødvendig for succes, men desværre ikke til stede i den store dispositionsplan, som beboerne nu skal stemme om den 15. og 16. december.

“Jeg tror ikke på, at man med en topstyret proces kan ændre området, så der kommer noget godt ud af det. Jeg tror på, at al udvikling kommer inde­fra og nedefra.”

“Det løft, området skal have, skal komme nedefra – fra de beboere, der er her – med de ressourcer vi har. Hvis der nu blandt beboerne er stemning for, at der skal åbnes med gennemgående veje, så er det ok, fordi det vokser ud af beboernes behov, siger Pia Bjerre Christensen, der dog bakker op om dele af helhedsplanen, fordi de er positive elementer. ”

“Jeg synes, det er fint med udannelsesinstitutioner og flere kulturelle aktiviteter. Det er da også godt, hvis borgere i Århus skal køre til Gellerupparken for at besøge skattekontoret. Det gælder også kvartersdannelse med større ejerskab. Men problemet er, at disse elementer mangler lokal forankring.”

“Vi skal i stedet se på, hvad er det for problemer, vi har, og hvilke ressourcer har vi i området. Når først vi får genereret de lokale ressourcer, så skaber vi endnu flere kræfter. Det vil løfte området. Det, vi gør nu, er det modsatte,” siger Pia Bjerre Christensen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt