Lejeboligskat

Ny form for lejerbeskatning har set dagens lys under VK-regeringen med støttepartiet Dansk Folkeparti

af Ole Vad Odgaard

Landsbyggefonden
Samtidig med at VC+O-regeringen er kendt for at have tilgodeset de rigeste med skattelettelser, har den også fundet ud af at hente penge i Landsbyggefonden.

Det har vist sig muligt at hente milliarder fra lejerne i det almene byggeri, mere end ni milliarder kroner er hentet i den almene boligsektors opsparing i Landsbyggefonden.

Tyveriet har vagt nogen opmærksomhed, men tilsyneladende er regeringen sluppet nogenlunde af sted med det, endda uden større protester fra oppositionen.

Det er så ikke kun skattelettelse til de rige der gives, men tyveri fra Landsbyggefonden er også en regeringsspecialitet, fondens beslaglagte midler bliver så at betragte som en skatteindtægt. Det må siges at være skævt.

Men, kan vi nu regne med at det stopper her, altså har regeringen Lars Løkke samt støtteparti garanteret at de ikke stjæler mere fra Landsbyggefonden?

Kommunal helhedsplan mangler penge
Penge til kommunale helhedsplaner, som den verserende for Gellerup og Toveshøj, mangler, og derfor er regeringen, af driftige folk blevet opfordret til at ændre i lovgivning vedrørende almene boligforeningers salg af jord.

Brabrand boligforening synes netop nu at have et behov for at sælge foreningsejet jord til finansiering af den kommunale helhedsplan for Gellerup og Toveshøj.

Det er et lovkrav, at boligforeninger, herunder Brabrand Boligforening, som vælger at sælge jord, man af en eller anden grund ikke ønsker selv at bygge på, ikke har lov til at anvende pengene fra salget, nej, pengene fra jordsalg skal sendes til Landsbyggefonden!

Helhedsplan på venteliste
Dette er et gæt, men måske tøver regeringen med at ændre loven, fordi der internt er modvilje mod, at der fremsættes lovforslag, som nedsætter indtægt til Landsbyggefonden, måske kan det være årsagen til, at denne lovændring ikke kommer.

For regeringen har måske allerede overvejet, at ethvert bidrag til Landsbyggefonden er en kærkommen indtægt, hvorfor fjerne denne mulighed for indtægt fra Landsbyggefonden!?
Det har jo vist sig, at regeringsovertagelse af lejernes penge har været ret uproblematisk, og at hente penge til statens aktiviteter fra lejernes renoverings- og byggefond er jo en god ekstra indtægt, når nu regeringen har valgt som politik at give skattelettelser til rigmandsghettoernes indbyggere!

Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj ser ud til at være gået i stå, for nu ligger nøglen til Nedrivnings-Helhedsplanen i øjeblikket hos regeringen på Christiansborg, og der ligger den tilsyneladende stille og roligt.

Ekstra skat til lejerne
Vi lejere kan ikke være sikre på, at regeringen, hvis den fortsætter efter et valg, vil fritage lejere af almene boliger for ekstraskat ved tyveri fra fonden, Landsbyggefonden er tom lige nu, men fremover vil mange penge stadig blive indbetalt af lejerne – og de boligforeninger, som sælger jord.

Risikoen for, at en borgerlig regering genvinder magten og herefter gentager en dårlig vane med tyveri af Landsbyggefondens penge, kan ikke afvises.

Overdanmarks tanker
Du kan læses mere om den nyrige overklasses tanker for anvendelse af Landsbyggefondens penge i artiklen, Landsbyggefonden – spillet med de store præmier og gratis indsats.

Det skal dog lige anføres, at artiklen ikke er for lejere med sarte nerver, men hvis du læser artiklen på Politikens blog, så få du i tilgift ca. 30 kritiske kommentarer til at dulme nerverne med, god fornøjelse.

Link til artiklen: http://blog.politiken.dk/christoffersen/page/3/
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt