Lukning af Sigridsvej kommer i høring til sommer

Flere kritiske holdninger til forslag om at lukke Sigridsvej nord for Emmasvej

af Sean Ryan Bjerremand – foto Helle Hansen

I februarnummeret af Skræppebladet skrev vi, at dispositionsplanen for Helhedsplanen foreslår en lukning af Sigridsvej nord for Emmasvej og op til Hejredalsvej.

Formand for Gellerupparkens afdelingsbestyrelse og Gellerup Fællesråd Helle Hansen fortæller, at hun fra Aarhus Kommune har fået besked om, at der op til sommerferien vil komme en offentlig høring i sagen.

På vegne af fællesrådet har hun blandt andet informeret Skovgårdsparkens afdelingsbestyrelse og Grundejerforeningen Beringsminde, villakvarteret nord for Hejredalsvej, om trafikplanen. Et indkaldt fællesmøde om sagen måtte aflyses, men Skræppebladet har indhentet kommentarer.

”En lukning af Sigridsvej for gennem-kørsel fra Emmasvej skal i høring”

”En lukning af Sigridsvej for gennemkørsel fra Emmasvej skal i høring”

Alt for langt til bussen
Afdelingsbestyrelsesmedlem i Skovgårdsparken Vagn Eriksen er aldeles kategorisk i sin udmelding.
”Det er forkasteligt, hvis man forventer, at ældre mennesker skal gå fra Karensvej over på den anden side af City Vest for at komme til et busstoppested. Mange af vore beboere er afhængige af busser. Det her har de ikke tænkt ordentligt igennem,” lyder det fra Vagn Eriksen.

Han fortæller, at afdelingsbestyrelsen i Skovgårdsparken vil opfordre beboerne til at sige deres mening, når vejføringsplanerne kommer i høring, men han har også et forslag.
”Løs problemet ved at gøre Sigridsvej til en vej, hvor busser kan gøre igennem fra Hejredalsvej!”

Der er flere hensyn
Også hos Grundejerforeningen Beringsminde har man drøftet sagen i bestyrelsen, fortæller foreningens formand Henrik Kjeldgaard.
Hvordan forholder I jer til planen?

”Der er lidt blandede holdninger, og vi vil melde endeligt ud i april til vores generalforsamling. Men nogen synes, at det er fint nok at dæmpe hastigheden. Vi har ligeledes talt om buslommer, hvilket jo er mere velegnet nu, hvor der kun er én bus på Sigridsvej, men så skabes der jo en vældig omvej, hvis vi fra Beringsminde skal ned til City Vest. Så skal det ske enten ved at køre ned på Silkeborgvej eller hen på Gudrunsvej,” forklarer Henrik Kjeldgaard.

Alternativet er at køre ned ad den kommende bygade inde i Gellerupparken, men den forventes at blive anlagt med trafikdæmpende foranstaltning for at sikre en lav fart gennem området.
Del eller print denne side:  


En kommentar til
“Lukning af Sigridsvej kommer i høring til sommer”


 • 1

  mogens ingø skriver:

  Jeg har forsøgt gentagne gange at formidle min mening om lukningen af Sigridsvej, gennem denne kanal, som jeg tilfældigt er faldet over på min computer, tilgængeligheden er ikke optimal og jeg er hele tiden uden respons !!!!!!
  Lukningen af Sigridsvej er så alvorlig en sag for gangbesværede beboere og andre, der er bus-afhængige, AT orienteringen herom FØR høringer og stormøde bør ske pr. brev på adresse,- så man sikrer at også de, der ikke betjener sig af computer er sikret mulighed for indsigelse, – skriftligt.
  Personligt kan jeg ikke mere møde op til møder i Skovgårdsaafd.

  P.S. Lad mig tilføje at kommentarer og artikler, nok ofte er markerede med datoer/måneder, nen sjældent med årstal – og min erfaring siger mig at alt ikke SKER inden for eet- eller to år.

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt