Afd. 4: Beboer­møde med store diskussioner

Afdeling 4 – Gelleruparken

Onsdag den 25. april var der indbudt til det halvårlige beboermøde i Gellerupparken. Der var mødt cirka 50 mennesker op med stor lyst til at debattere

Khaled Mansour blev valgt til dirigent og startede med at konstatere, at mødet var indkaldt rettidigt. Derefter fulgte beretning fra formand for afdelingsbestyrelsen, Helle Hansen, som kunne fortælle, hvad der var sket i afdelingen siden sidste møde.

Hun gjorde lidt reklame for Gellerupparkens hjemmeside www.gellerupparken.dk, som var blevet forbedret siden sidst og fortalte, at det nu var blevet nemmere at klage over naboerne via en formular på hjemmesiden.

Videoovervågning var et stort emne, der blev taget op på mødet, og Helle Hansen kom i sin beretning ind på, at man ved at sætte videokameraer op på forsøgsbasis i visse opgange, havde forhindret svineri og tisseri i opgangene og elevatorerne. Hun understregede, at tis i elevatorerne, udover at være ulækkert, også var meget dårligt for elevatorens gulv, da det blev ødelagt og er både en dyr og en langsommelig affære at udskifte.

Dette emne blev debatteret en del, da nogle var utilfredse med, hvad de kaldte, et ”overvågningssamfund” og en af de fremmødte syntes ikke, vi skal have engelske tilstande i Gellerup. Der blev gjort opmærksom på, at fordi der kom kameraer op, betød det ikke at nogen sad og kiggede på skærme hele tiden. Man går kun tilbage og kigger, hvis man skal tjekke noget, der et sket indenfor et bestemt tidsrum.

Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen: Renovering i Gellerupparken

Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen: Renovering i Gellerupparken

Parkeringspladser til diskussion

Helle Hansen fortalte om, at blokkene var ved at blive malet, og at det kunne give forskellige gener, blandt andet med hensyn til parkeringspladser. Der er ikke så mange parkeringspladser på grund af arbejdet med malingen, så en del beboere har fået bøder, fordi de har parkeret ulovligt.

Det var en del beboere sure over, men Helle Hansen påpegede, at selvom der var færre pladser, skulle folk alligevel parkere ordentligt. Der var forslag om en eventuel dispensation for den periode, hvor arbejdet på blokkene foregår, eller at opsige samarbejdet med Carpark.

Helle Hansen forklarede, at man kigger på forskellige løsninger, men som tingene så ud nu, måtte folk parkere ordentligt.

B-ordning blev diskuteret

Der blev også livligt diskuteret B-ordningen, og om hvad man måtte bruge sine penge fra vedligeholdelseskontoen på. Det blev gjort klart, at man kun må bruge pengene på maling af vægge og paneler og til fx afhøvling af gulve hos et autoriseret firma.

Boligforeningen har nogle firmaer, man arbejder sammen med, men man må gerne bruge andre. Selvom folk er utilfredse med, at de ikke må bruge kontoen til fx at lægge nye klinker på badeværelset eller nye køkkenlåger, blev det gjort klart, at det ikke var noget boligforeningen bestemte, og hvis reglerne skulle laves om, krævede det en lovændring i folketinget.

Tryghedsgaranti fra 1. september

Folk der bor i de tre blokke på Bentesvej, som skal rives ned eller omdannes på grund af Helhedsplanen, kan godt begynde at pakke deres ting sammen. Tryghedsgarantien træder nemlig i kraft fra 1. september i år. Det betyder, at beboerne i disse blokke har et år til at få pakket ned og flytte til en anden lejlighed.

Tryghedsgarantien betyder, at ingen bliver smidt ud af deres boliger, men bliver tilbudt en lejlighed i samme eller bedre stand, end den de kom fra. Man får hjælp til at flytte, det vil sige, at man kan få udleveret kasser, og at et flyttefirma flytter tingene for en.

Der kan også være nogle der ikke har lyst til at blive boende i området, og de vil få hjælp til at finde en bolig et andet sted i byen.

Formanden for afdelingsbestyrelsen Helle Hansen fortæller, at der ville komme en informationstrailer til området, som skal informere beboere om forhold i forbindelse med fraflytning, og hvordan tryghedsgarantien fungerer. Der kan beboere, der er bekymrede for deres egen situation og boligforhold, også få hjælp. Denne trailer skal gerne komme ud i Gellerup i løbet af foråret.

Valg til bestyrelse, FAS og Skræppeblad

Følgende blev genvalgt til bestyrelsen: Naif Moustafa, Ali Khalil, Walid Mahmoud og Jamal Mohammed, mens der var nyvalg til Dega Jama Mohamed og Naser M. Alsehli.
Issam Kaddoura blev 1. suppleant og Ahmed Asker Aqraa 2. suppleant.

Til Skræppebladet valgtes Helle Hansen og Naser M. Alsehli, mens Bo Sigismund og Elsebeth Frederiksen blev suppleanter.

Malek El-Batran blev valgt til FAS med Ahmed Asker Aqraa som suppleant

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2012-05 Juni

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2012-05 Juni side 19
i sektionen Afdelingerne

forsiden af magasinet 2012-05 Juni

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • beboer­møde
    Afd. 4: Beboer­møde med store diskussioner
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data