Bolig­forening klar til at genhuse beboere

Nu går arbejdet i gang med at finde nye gode boliger til alle

Brabrand Boligforening har sat større kraft på indsatsen med genhusning af de beboere, der bor i de tre blokke på Bentesvej, der skal nedrives. Det sker, i og med at beboerne i maj fik opsigelser med 1 års varsel. Blokkene nedrives 1. juni 2014.

Informationsmøder

I juni har Brabrand Boligforening holdt tre informationsmøder for beboerne. Møderne har været med tolke, så hvert møde har været målrettet henholdsvis dansk/engelsk, arabisk og somalisk. 32 beboere mødte op til informationsmødet med arabisk tolk. Det foregik i en god stemning, og de fleste beboere var glade for, at boligforeningen kom med flere forbedringer, der kan gøre det lettere at flytte. For eksempel bliver der kun synet på de ting i boligen, der kan genbruges. Det vil sige døre, skabslåger og hårde hvidevarer.

Spørgsmål og svar-liste på hjemmesiden

På Brabrand Boligforenings hjemmeside ligger en opdateret liste med svar på de spørgsmål, som beboerne har stillet. Denne liste opdateres løbende. Listen vil inden sommerferien blive oversat til engelsk, somalisk og arabisk og uddelt til beboerne i de tre blokke på Bentesvej.

Info-center på Bentesvej

Samtidig med at beboerne blev opsagt, åbnede Brabrand Boligforening et info-center i en lejlighed i en af de tre blokke, der skal nedrives. Infocentret holder ferielukket fra d. 28. juni til d. 19. august. Derefter har infocentret åbent hver mandag fra 12.00 – 16.00 og torsdag fra 15.00 – 19.00. Infocentret har adressen: Bentesvej 29 st. th.

Team af medarbejdere arbejder med genhusning

Tre medarbejdere fra Brabrand Boligforening er fast koblet på arbejdet med at genhuse beboerne i de tre røde blokke. Det er to medarbejdere fra udlejningen, Hanne Thun Stokholm
og Nadjatti Himidi, samt varme-mesteren for Gellerupparken, Ahmad Mansoura, der det næste år har fokus primært på genhusningen. Disse tre medarbejdere træffes i Infocentret to dage om ugen, og det er også dem, der har været rundt ved alle beboerne og tage en snak om, hvordan genhusningen kommer til at foregå.

Ønskeliste

Den 20. juni var der sidste frist for beboerne i de tre blokke til at aflevere ønskeliste til, hvor de gerne vil bo. Den 19. juni havde 124 beboere afleveret ønskeliste. Af dem ønsker 61 at blive boende i Gellerupparken eller vil flytte i en bolig på Toveshøj. 36 ønsker udelukkende at flytte udenfor området. Ud fra ønskelisterne vurderer Brabrand Boligforening, at det nok skal lykkes at opfylde alle beboernes ønsker.

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2013-06 Juli

2013-06 Juli side 22