Det skrider fremad i Skovgårds­parken

Den storstilede renovering af Skovgårdsparken er snart slut

99 procent af facaderne er færdige, og nu mangler der kun det udvendige, som grundet vinteren må vente til foråret med at blive færdiggjort.

 Lige nu ser området ret ufærdigt ud, men når der kommer træer og andet grønt, kommer det for alvor til at se hyggeligt ud

Lige nu ser området ret ufærdigt ud, men når der kommer træer og andet grønt, kommer det for alvor til at se hyggeligt ud

”Det indvendige af lejlighederne har været færdigt i næsten et år, men udenfor mangler der stadig lidt, for at området ser renoveret ud. Men det kommer senest til sommer, hvor alt skal være klar. Der skal plantes træer, buske og græs, så det hele ser levende og hyggeligt ud.”

Det forklarer Kasper Jensen, som er medlem af afdelingsbestyrelsen og byggeudvalget. Han er selv tømrer og er ved at uddanne sig til bygningskonstruktør, så han ved meget om, hvordan et byggeri skal foregå.

Han forklarer, at det har været et godt forløb, selvom MT-Højgaard nogle gange har været lidt tunge at danse med.

”Sådan et det altid med de firmaer; de prøver at få flere penge ind og sender ekstra regninger,” fortæller Kasper Jensen, som dog tilføjer, at forholdet til MT-Højgaard er fint i dag, blandt andet fordi de har haft nogle gode samtaler frem og tilbage med firmaet, som de til sidst er blevet enig med.

Man kan allerede skimte de grønne områder

Man kan allerede skimte de grønne områder

Det indvendige er meget tilfredsstillende og Kasper Jensen fortæller, at han er meget tilfreds med renoveringen af lejlighederne. Der er et helt andet indeklima, og der er så godt isoleret, at man ikke kan høre ret meget larm udefra. Derudover er hele bebyggelsen blevet bygget, så den lever op til den nyeste udvikling inden for lavenergi. Derfor er det næsten ikke nødvendigt at have varme på, og Kasper Jensen og hans familie havde kun varme på et par dage i vinter, da kulden var allerværst.

Ingen huslejestigning

Når bygningerne har været udsat for sådan en omfattende renovering, kan man måske frygte, at huslejen vil stige enormt, men det er ikke tilfældet. Den vil ikke stige, eller kun stige minimalt. Grunden er, at man sparer så meget i energi, at det tjener sig ind i den anden ende. Beboerne skulle ikke flytte ud, mens deres lejlighed blev renoveret. Det var et stort plus og en af grundene til, at de kunne spare penge. Man skulle blot rydde væggene, så der var en meter at arbejde på.

99 procent af facaderne er nu færdige

99 procent af facaderne er nu færdige

Alt er færdigt til sommer

Til sommer skal alt stå færdigt.
”Lige nu ser området ret ufærdigt ud, men når der kommer træer og andet grønt, kommer det for alvor til at se hyggeligt ud,” mener Kasper Jensen.

Der mangler også en miljøstation, så alt det affald, som folk i dag bare smider over det hele, kan blive sorteret på en miljørigtig måde. Der er meget byggerod, og håndværkerne smider bare tingene rundt omkring uden at tage hensyn til miljøet eller beboerne.

”Det har vi ofte sagt til dem, men det hjælper ikke så meget,” siger Kasper Jensen, som håber på, at når hele renoveringen er færdig, bliver området også renere.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2013-10 December

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2013-10 December side 8
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2013-10 December

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data