Bolig­foreningens horoskop varsler, at forandringens vinde fortsat vil blæse

Astrolog Gunhild Weisbjerg fra Hans Broges Parken forudser, at boligforeningen får vrøvl med de offentlige instanser. Måske spændes der ben for de økonomiske tilsagn i Helhedsplanen

Skræppebladet har overtalt mig til at forsøge at udfærdige et horoskop for vores boligforening. Lad mig dog forudskikke, at det kun kan blive i spøg og skæmt-afdelingen, fordi vi ikke kender det nøjagtige tidspunkt for boligforeningens fødsel. Og også fordi jeg ikke er specialiseret i denne form for horoskoper, for mit speciale er personlige horoskoper med astrologisk-psykologisk tolkning.

Gunhild Weisbjerg vil til efteråret gerne uddybe og forklare boligforeningens horoskop ved et foredrag, hvis Skræppebladets læsere er interesserede.

Gunhild Weisbjerg vil til efteråret gerne uddybe og forklare boligforeningens horoskop ved et foredrag, hvis Skræppebladets læsere er interesserede.

Boligforeningens fødsel

Det, vi ved ifølge Niels Skjeldahl fra Søvangen, der selv deltog, er, at det stiftende møde fandt sted på kommuneingeniørens kontor i Gl. Brabrand den 29. april 1948 om aftenen. Men præcis hvornår man var klar til at sætte de relevante underskrifter, er uvist. Og det er tidspunktet for initiativtagernes underskrifter for foreningens stiftelse, som er Brabrand Boligforenings fødsel.

Jeg har ladet vores boligforening blive født den 29. april 1948 kl. 22.28.35.

Det tidspunkt er jeg kommet frem til ved at regne på en meget vigtig begivenhed i boligforeningens historie. Et horoskop er nemlig som et ur, der går, og det astrologiske ur går altså, hvad enten vi kender klokken eller ej. På horoskoptegningen er der ligesom to visere, og et skelsættende tidspunkt var 1976, hvor Gellerup Centeret og Kulturhuset blev solgt fra, da boligforeningen var ved at gå konkurs.

Øjeblikkets præg

Et horoskop er et øjebliksbillede af et givent tidspunkt, et billede af, hvordan planeterne stod i det øjeblik, fødslen fandt sted. Teorien bag astrologien er, at alt, hvad der fødes, bærer øjeblikkets præg. Der er altså en sammenhæng mellem de store ting i universet og de små ting.

Vi astrologer kan i visse tilfælde, når vi kender en persons fødselsdato, regne ud, ud fra personens udseende, hvornår på døgnet vedkommende er født.

Figur 1. Boligforeningens fødselshoroskop. Solen er i Tyrens tegn, og målsætningen, MC, er Vægten, der står for fællesskaber.

Figur 1. Boligforeningens fødselshoroskop. Solen er i Tyrens tegn, og målsætningen, MC, er Vægten, der står for fællesskaber.

Ascendanten i Skytten

Viseren, som går tværs over figur 1 med en pil til venstre i billedet, viser horoskopets vigtigste akse, som kaldes ascendant. Ascendant kommer af latin og betyder det opstigende tegn på den østlige horisont. Ligesom solen står op i øst, står der altid et stjernetegn på den østlige horisont. Vi kan bare ikke se det med det blotte øje.

Ved at lade horoskopet gå i gang kl. 22.28.35 får vi en virksomhed, hvor det er tegnet Skytten, der definerer ansigtet udadtil. (Se den vandrette viser til venstre på figur 1. Tegnet for Skytten ligner en pil). Kodeordet for Skytten er ekspansion, og med en forening, som nu knap 66 år senere snart tæller 25 afdelinger, må det siges at kunne passe. Skytten er også tegnet for optimisme og det at se lyst på tingene. Det er tegnet, hvor der gerne må være råderum.

Målsætning om fællesskab

Hvis vi kigger lidt mere på figur 1, ser vi, at der er en lodret viser, der går igennem det stjernetegn, vi kalder Vægten. Denne lodrette linje er foreningens målsætningsakse. Med en målsætning (forkortet til MC) i Vægten er målet her fællesskaber.

Og hvis vi bringer os en anden af boligforeningens stiftere, Knud Erichsens, ord i erindring, ”Det var en social tanke, men drivkraften var vore egne behov”, så passer det godt med en målsætning for fællesskaber.

Man kan også se, at der står en figur, der ligner en trefork. Det er symbolet for planeten Neptun, og Neptun er blandt andet energien for næstekærlighed, men kan også, hvis den bliver belastet, udtrykke forvirring og kaos.

Tyrens tegn er solidt

Med fødselsdato den 29. april er Brabrand Boligforening født i Tyrens tegn.

Stjernetegnet er der, hvor solen er placeret, og solen ligner en sol i hus nr. 5. Tyren er tegnet for økonomi og et solidt tegn med et indre behov for at være fast og stabil. Og så står solen tæt på planeten Merkur, hvilket giver boligforeningen forretningssans.

Se lidt nærmere på figur 1, her er cirklen opdelt i lagkagestykker. Dem er der 12 af, og de dækker forskellige livsområder. På figur 1, som er fødselshoroskopet, skal I især lægge mærke til husene 1, 2, 5, 7 og 8, fordi der i de huse befinder sig planeter. Her kan I se, at der er røde og grønne streger imellem planeterne. De grønne streger er medvind, de røde er modvind.

Figur 2. Boligforeningens skæbneår 1976, hvor der var problemer med økonomien.

Figur 2. Boligforeningens skæbneår 1976, hvor der var problemer med økonomien.

Uranus kan være ulykkesplanet

Se på figur 2. Da jeg skulle fastsætte boligforeningens fødselstidspunkt, ville jeg gerne finde det år, hvor den vandrette viser, ascendanten, når ned til planeten Jupiter (den ligner et firtal). Der er røde streger over til Uranus (ligner en antenne) og Venus (ligner kvindetegnet). Planeten Uranus står for alt det nye, men kan også være en ulykkesplanet, når den har røde streger. Uranus spiller en stor rolle i horoskopet, og Venus står blandt andet for økonomi.

Året var 1976, og det var for boligforeningen et skæbnesvangert år. Neptun har fået en rød streg til Venus og bliver dermed belastet.

Figur 3. Figuren viser 2014 og fremtiden, hvor Uranus varsler skift og omlægninger.

Figur 3. Figuren viser 2014 og fremtiden, hvor Uranus varsler skift og omlægninger.

Ikke tegn på ro endnu

I figur 3 for marts 2014 kan I se, at viserne har drejet sig yderligere. Planeten Pluto, som står for omlægninger, har passeret. Pluto-symbolet er en cirkel med en sort streg, og Pluto river gamle strukturer ned for at bygge noget nyt op.

Pluto står sammen med skæbneplaneten Saturn (ligner et 5-tal), og viseren har endnu ikke ramt Saturn. Men, som I kan se, er figur 3 mest grøn. Men vi har en position af den aktuelle Uranus på vores rødder, hvilket kan indikere pludselige skift og omlægninger. Så der bliver nok ikke sådan lige ro på bagsmækken, trods den nye ledelse.

Fremtiden byder på forandringer

Det vil desværre føre for vidt af pladsmæssige hensyn at begrunde nedenstående bud på fremtiden for Brabrand Boligforening. Men mit bud lyder, at når Saturn for alvor kommer ind i billedet, så vil boligforeningen få vrøvl med de offentlige instanser. Min fantasi går på, at der spændes ben for de økonomiske tilsagn, vi har fået til Helhedsplanen. Og der ligger også andre påvirkninger, som puster til forandringens vinde.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2014-02 Marts

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2014-02 Marts side 12-13
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2014-02 Marts

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data