Store tanker om et kultur- og bevægelseshus i Gellerup

Højskole, beboerhus og sportscenter med badeland bliver måske en realitet midt i Gellerup, hvis økonomien falder på plads

Af Birger Agergaard. Tegning: Jesper Ankjær

Måske er det ikke ’kun’ et beboerhus og et bibliotek, som skal bygges på Verdenspladsen ved Bygaden midt i Gellerup. Flere parter er nu kommet på banen, og tankerne går i retning af et stort ”kultur- og bevægelseshus”. Det vil ske, hvis sport, svømning og højskole bliver draget med ind i planerne.

Start med forprojekt
Programleder i Brabrand Boligforening Kristian Bjerring Lauritsen fortæller, at programbestyrelsen i boligforeningen og Aarhus Kommune den 23. januar traf en beslutning om, at der skal laves et forprojekt på dette spændende, men også komplicerede projekt.

”Der er penge til at bygge en flot plads og et beboerhus med foreningslokaler, og kommunen vil gerne lave et bibliotek/community center i forbindelse med beboerhuset. Vi ved desuden, at Gellerup Højskole har en fondsansøgning ude til en science-højskole. Gellerupbadet trænger meget til renovering, og Nordgårdhallen kan på grund af nye veje heller ikke blive liggende. Det har fået parterne til at undersøge muligheden for at supplere beboerhus og bibliotek med et kultur- og bevægelseshus,” siger Kristian Lauritsen.

Kultur- og bevægelseshus

En kompliceret plan
Et forprojekt på dette grundlag er et kompliceret arbejde med jura, økonomi og funktioner for at få de mange parter til at nå sammen i et stort hus. Det skal eksempelvis sikres, at beboerhus og foreningshus har egne ”private” zoner, men også fælles-zoner sammen med husets øvrige brugere.

Uret tikker for Foreningernes Hus
Imens tikker en deadline: Foreningernes Hus, som holder til i boligforeningens gamle administrationsbygning på Tousgården, er indtil videre kun sikret bevilling til og med i år.

”Gellerupparken kan ikke vente i årevis på et beboerhus, så øvelsen går også ud på at kunne skrue et projekt sammen, som gør det muligt at bygge beboerhus, bibliotek og foreningshus, så tidligt som overhovedet muligt,” fortæller Kristian Lauritsen.

Koster mange penge
Det er planen, at beboerhuset med Foreningernes Hus skal stå klar til åbning midt i 2017.
En stor ”joker” er dog økonomien, idet der skal skaffes mange penge til visionen om et stort bevægelseshus inklusiv et renoveret Gellerupbad og alle højskolens planer.

Flere fonde er dog interesserede i at støtte sådanne funktioner, og i kommunen er der optimisme med hensyn til at nytænke svømning, wellness og bevægelse i Gellerup.
Så fremover hedder det måske ikke kun ”Verdenspladsen”, men ligefrem ”Verdensrummet”… 
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt