Medarbejdere i foreningsbestyrelsen

Læserbrev

Åbent brev til foreningsbestyrelsen

Tak til formandskabet for svar på mit indlæg om ovenstående emne i seneste nummer af Skræppebladet. Naturligvis havde jeg set frem til et mere konstruktivt – og på visse steder mere uddybende svar.

Mit forslag er ikke en medarbejderrepræsentant i forenings-bestyrelsen, men repræsentation på lige fod med for eksempel et A/S, altså 50 procent af de generalforsamlingsvalgte (hos de valgte af repræsentantskabet.

Formandskabet foreslår, at initiativet bør komme fra medarbejderne – hvorfor egentligt? Hvis foreningsbestyrelsen er enig i, at medarbejderrepræsentationen er en styrkelse af bestyrelsesarbejdet, kunne udspillet lige så godt komme fra foreningsbestyrelsen. Foreningsbestyrelsen kunne for eksempel tage fat på de ændringer i vedtægterne, som medar-bejderrepræsentationen måtte kræve.

Formandskabet påpeger, at medarbejderrepræsentationen har såvel ”negative som positive sider”! (Ved en tidligere lejlighed var de negative sider i overtal). Det bør i alles interesse uddybes nærmere, ikke mindst for medarbejderne, da øvrige store virksomheder ikke har fået øje for de negative sider.

Da formandskabets svar ikke er en pure afvisning, skal det fra min side lyde til medarbejderne: ”Der er hul igennem – kom på banen og spil med.”

Hvis nogen skulle tro, mit forslag fører til en udvanding af beboerindflydelsen, er det forkert opfattet, da beboerne fortsat og altid vil have flertal i foreningsbestyrelsen (i øvrigt ligesom i A/S’er).

Med venlig hilsen
Johs. Faghtmann
Medlem af afdelingsbestyrelsen, afd. 22.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt