Afd. 2: Tagene sidder let i Søvangen

Afdeling 2 – Søvangen

En beboer fik sig en grim overraskelse

Af Kirsten Hermansen

”Mormors tag er blæst af efter stormen,” fortalte hun sit barnebarn, der svarede hende med denne bemærkning: ”Nu igen”.

Det er ikke første gang, hun har oplevet, at tagdele på det hus, hun bor i , var lettet. Første gang for et par år siden var det tagplader, der fløj omkring. Denne gang var det en del af hele taget, og så meget, at der var helt hul igennem til himlen.

Heldigvis var det kun et værelse i huset, der så så medtaget ud.

Heldigvis var det kun et værelse i huset, der så så medtaget ud.

Dramaet på en stormfuld novembernat
”Jeg sad og så fjernsyn, og holdt samtidig øje med et juletræ med julelyskæde i haven udenfor.

Pludselig lød et frygteligt brag, og jeg blev virkelig forskrækket og meget bange. Juletræet stod stadig i haven, men taget ovenover mig måtte være lettet, for der var hul til himlen ovenover.”
Sådan beretter den 86-årige Elly, der har boet i det lille rækkehus i Søvangen i over 50 år.

Heldigvis havde hun familie i nærheden, som hun kontaktede. Hun overnattede også hos dem, da hun ikke turde blive i huset natten over.
Nabohuset havde også fået tag-skade, og naboen havde kontaktet Totalservice, der lavede en foreløbig overdækning af husene, indtil boligforeningen kunne adviseres næste morgen.

2 huse op ad hinanden fik skader

2 huse op ad hinanden fik skader

Det begynder at haste med renoveringen af Søvangen
Det er slet ikke første gang, tagdele letter i Søvangen, da der har været mange kraftige storme i de sidste 10-15 år. Denne gang var der tale om flere tage.
Det er som regel tagpappet, der slipper i stormvejr, men denne gang var der også tale om de underliggende skifre på husene.

Med en renovering, der forhåbentlig bliver vedtaget i 2017, hvad er så udsigterne for de værst medtagne tage i Søvangen, hvis de kommer sidst i en planlagt renovering? Udsigten kan være så lang med at få renoveret tagene, at der snarere kan blive tale om sanering, Afdelingen må sikres mod alvorlige ulykker, således at beboerne kan føle sig trygge i deres boliger.

Afdelingsbestyrelsen er enig heri, og de arbejder fortsat med at komme med forslag til en renovering i Søvangen. Man håber, at der i det nye år snart kan indkaldes til et møde om det.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt