Afd. 5: Velbesøgt beboermøde på Toveshøj

Afdeling 5 – Toveshøj

65 stemmeberettigede var mødt op på Toveshøj for at godkende regnskabet, høre bestyrelsens årsberetning og vælge nye medlemmer til bestyrelsen

Af Elsebeth Frederiksen, foto Bo Sigismund

Der sker meget på Toveshøj. Det fortalte Anett S. Christiansen og Ilham Mohamed, som i dagens anledning afholdt årsberetningen sammen.

De har haft mange møder på Toveshøj om blandt andet helhedsplan, ny bypark og renovering.

Beboerne stemte den 15. marts ja til starten af et pilotprojekt, som omhandler blok A17 (Edwin Rahrs Vej 18- 26). Det betyder, at renoveringen vil begynde i denne blok.
Der har været andre beboermøder i årets løb. To stormøder i Globus1 om den sociale helhedsplan, og bestyrelsen har haft mange møder. 

Bestyrelsen var ikke tilfreds med det forslag, som arkitekterne var kommet med til byparken, så de har arbejdet tæt med dem for at komme frem til et forslag, som beboerne kan være tilfredse med.

Problemer med skraldesuget
Et af de store temaer på mødet var skraldesuget, som nogle ikke kan finde ud af at bruge korrekt. De propper madrasser, byggematerialer, knallertstyr og andre store ting i skakten.

Serviceinspektør Jan Knudsen forklarede, at affaldsskakten ikke er bredere end den låge, man smider skraldet i. Der er mange krumninger på rørene, og derfor sidder alle de unormale ting fast og spærrer det hele. Man kan ikke gøre andet end spule rørene med vand, og hvis det ikke hjælper, skal der en mand derned, og så bliver det for alvor dyrt.

Jan Knudsen vurderer, at det koster 400.000–500.000 at reparere skraldesuget. Det er blandt andet udgifter til arbejdsløn, gravearbejde, service, oprydning og materiale. Det er penge, som ikke kan findes andre steder end på beboernes husleje.

Ilham Mohamed understregede på mødet, at skraldesuget kun er til køkkenaffald, og opfordrede bestemt folk til at smide de store ting i containergården.

God økonomi
Økonomien på Toveshøj er god. Det forklarede administrationschef Susanne Witting, som redegjorde for udgifter og indkomster. Afdelingen har faktisk et overskud på 2, 6 millioner kr.

Det skyldes blandt andet, at der er færre blokke i Gellerup, og man derfor har skåret ned på viceværter, men også fordi der er et fald på hærværkskontoen på 1,7 millioner kroner.
”Nu skal man så bruge noget af det overskud til at lave skraldesuget,” sagde Susanne Witting.

Et så godt regnskab blev godkendt uden spørgsmål.

Valg til bestyrelsen og FAS
Nu var tiden kommet til valg til afdelingsbestyrelsen og til FAS. FAS er Fritidsforeningens Aktivitetsstøtte, som støtter fritidsaktiviteter for beboerne i Brabrand Boligforening. Toveshøj hører under FAS Sektion Nord.

Inga Bech og Emil Thaysen genopstillede ikke til afdelingsbestyrelsen, så der skulle findes to nye medlemmer og vælges fire i alt.

Her blev Ilham Mohamed topscorer med 116 stemmer, og resten af bestyrelsesposterne gik til Abdulmalik Farah 103, Nawal Haji Mohamoud 96, Maryan Farah Hayir 66, og Christian Andersen blev 1.-suppleant med 60 stemmer.

Bestyrelsen konstituerede sig straks efter mødet, og Anett S. Christiansen fortsætter som formand, og Ilham Mohamed er næstformand.

Til FAS blev Yasmin Mohamed valgt som medlem, mens Maryan Hayir blev 1.- suppleant.

Mødet sluttede med tak fra formand Anett S. Christiansen, som takkede folk for at komme, og med et håb om endnu et godt år på Toveshøj.

Den nye bestyrelse fra venstre: Christian Andersen (1.-suppleant) Abdulmalik Farah, Maryan Hayir, Nawal Haji Mohamoud. Anett S. Christiansen,  Finn Herskind, Ilham Mohamed og Farhiyo Abukar Mohamed

Den nye bestyrelse fra venstre: Christian Andersen (1.-suppleant) Abdulmalik Farah, Maryan Hayir, Nawal Haji Mohamoud. Anett S. Christiansen,  Finn Herskind, Ilham Mohamed og Farhiyo Abukar Mohamed
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt