Sommerstemmer er poesi ved søens bred

Gennem seks år har et græsareal ved Brabrand Søen givet udtrykket ”Sommerstemmer” ny betydning

Tekst og foto Sean Ryan Bjerremand

Århus Litteraturcenter, Kulturgas og Litteraturen på Scenen er arrangørerne bag musik- og Litteraturarrangementet Sommerstemmer, som for sjette år i træk blev holdt på Stadepladsen ved Brabrand Sø lørdag den 11. juni.

Her mødes mennesker i alle aldre og hygger sig i græsset med at lytte til musik og lyrik. En mor til en lille pige siger til mig:
”Oj, min datter var vild med de dansere!”.

Det er Cirkus Tværs og Ramallah Spejderne, der har imponeret igen. Men man kan registrere med en vis ømhed, at Trille Lucassens hæse stemme mangler i mikrofonen, og fraværet mærkes, selvom det ikke siges højt. Men de gjorde det altså godt, cirkusungerne, med dans og kørsel på en-hjulede cykler. Det må man sige.

Sommerstemmer har fået en hel ny betydning

Sommerstemmer har fået en hel ny betydning

Skumfiduser og snobrød og mørkeblå sø
Allerede inden jeg kommer ned til arrangementet, viser Facebook billeder af små børn, der sidder og spiser snobrød. Der kommer en sms: ”Kan du ikke lige købe en lille pose skumfiduser, så vi kan riste dem over bålet?”. Jamen, selvfølgelig.

Nede ved bålet er det primært børnefamilier, der frekventerer, og en lille pige tørrer sine fingre i sin mors kjole. Sidste år endte den samme pige ude i søen og fik gjort ejeren af en båd lidt sur. Hvor der er børn, sker der ting og sager.

Jeg stiller mig ned til vandet og nyder udsigten ud over søen, og jeg mærker en ro i de dybe farver, som vandet og græsarealerne skaber. Denne dag og dette forum er perfekt, også hvis man bare vil slappe af efter en hård dags arbejde.

Poesien, der drypper fra tungen
Nå, men tilbage til det, som det her egentlig handler om – poesien. Nu skal vi ikke gå dybt ind i de enkelte indslag, men Bjørn Rasmussen er interessant. Manden er, foruden at være skizofren, også – eller måske netop derfor – meget interessant.

I forvejen er han blandt andet kendt for et meget langt vægdigt, der hænger på Godsbanen med afslutningen ”er du lyset for enden af tunnelen”? Jeg spidser ører, da han taler om hverdagsoplevelser, sit bøsseægteskab, der skal forrettes af en præst, med mere.

Fiktiv brevskrivning
Arrangørerne fra Århus Litteraturcenter deltager med Skriveværkstedsgrupperne, og blandt andet har der været en brevskrivningskonkurrence, hvor deltagerne skulle besvare et fiktivt brev – lige så fiktivt.
Konkurrencen er blevet vundet af Louise Bach, kendt for flere ungdomsromaner, og hun læser brevet op med en dyb indføling.

Poesi med potentiale
Senere på dagen kommer venner og bekendte hen til mig:
”Årh, altså, hende Cecilie Lind var god! Der var bare en rytme i hendes poesi, som var helt fantastisk!”

En håbefuld forfatter fra Søvangen præsenterer sig for redaktøren for forlaget Snepryd, mens hun er ved at pakke sine poser. Håber meget at kunne få en god kontakt og måske en udgivelse, og det kan jeg godt forstå, for det må for en 43-årig mand, der selvudgiver uden forlag og ISBN-nummer, være yderst interessant at blive opdaget som et talent med potentiale til at blive læst.

På gensyn næste år!
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt