Info fra Beboerrådgivningen

Husk at tjekke forskudsskema på SKAT.dk

Tekst beboerrådgiverne

beboerraadgivningen

Her, hvor året er ved at være slut, og jul og nytår står for døren, så er det også tid til at kigge frem på næste år. Her i december er det en god ide at gå ind på SKAT og kigge på forskudsskema for 2017. Du går ind på SKAT.dk og logger ind med dit NemID.

Skattesystemet består af forskudsskema og årsopgørelse. Man kan kalde forskudskemaet for et gæt på, hvordan din økonomi vil se ud næste år. Årsopgørelsen er så de faktiske tal, som SKAT får, når året er gået.

SKAT laver automatisk et gæt på din forskudsopgørelse, hvor de bruger dine skatteoplysninger fra året før. Men det er jo ikke sikkert, at de tal, som de bruger, er rigtige, da din situation kan være ændret.

Her kan du så selv gå ind og ændre gættet til det, du selv mener vil være rigtigt.
Jo mere præcist du gætter, jo mere rigtigt bliver dit skattekort, og dermed kan du slippe for en eventuel ekstraskat, når du får årsopgørelsen året efter.
Du skal tage stilling til, hvor du får din indtægt fra. For at gøre det mere attraktivt at arbejde har Folketinget vedtaget en skatterabat for indtægter fra arbejde.

Det betyder, at du har et større månedsfradrag på dit skattekort, når du får dine penge fra løn. Derfor er det særligt vigtigt at ændre, hvis du er gået fra arbejde til kontanthjælp/dagpenge/pension.

Du skal holde øje med fradrag
Der er forskellige ting, der kan trækkes fra i skat. Det kaldes også fradrag.

Vi har alle sammen et fast fradrag, men derudover kan vi have forskellige ting, som vi må trække fra i skat. Det kan f.eks. være, at du betaler fagforening og A-kasse, eller det kan være de børnebidrag, du betaler til dine børn under 18 år, som du ikke bor med. Skat kræver dog, at børnebidragsbetalinger skal ske gennem en bank og ikke gives direkte i hånden, hvis du vil trække dem fra i skat.

Det kan også være, at du har et arbejde, der ligger langt fra, hvor du bor. Hvis du har mere end 24 km frem og tilbage til arbejde, så må du trække et beløb fra pr. kilometer udover de 24 km.

Ud over at det er en god ide lige at tjekke, om SKAT’s gæt på forskudsopgørelsen er rigtig, så kan du også i løbet af året ændre din forskudsopgørelse, hvis din situation ændrer sig, f.eks. hvis du kommer i arbejde eller mister dit arbejde m.m.

Du er velkommen til at kontakte os i beboerrådgivningen, hvis du vil vide mere, eller hvis du ønsker, at vi skal hjælpe dig med at kigge på din forskudsopgørelse.

God jul og godt nytår til jer alle

Hilsen
Jens Høgh 6128-2126
Abelone Asingh 6128-2150
Maryam Fereidanian 2018-5424
Beboerrådgivere
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt