Om vedligeholdelses-pligten

Læserbrev

Arkivfoto (kun online)

I de sidste par numre af Skræppebladet har der været et par indlæg om den indvendige vedligeholdelsesforpligtigelse. Om hvem der har pligten – udlejer eller lejer.
Det fremgår af kapitel 6 i Almenlejeloven LBK nr. 228 af 09/03/2016 §§ 24 til 31.

Af § 24 stk. 1 fremgår det, at udlejer har pligten til at vedligeholde boligen. Efter § 24 stk. 4 kan pligten til den indvendige vedligeholdelse overtages af lejeren i henhold til reglerne i § 25. Beslutter man det, skal man vælge mellem A- og B-ordningen, som er beskrevet i §§ 26 og 27.

Da lovens bestemmelser blev vedtaget engang i firserne, besluttede Brabrand Boligforenings repræsentantskab, at reglerne i § 25 var gældende i boligforeningen, og de enkelte afdelinger selv skulle vælge mellem en A- og B-ordning. Det er derfor lejeren, som har den indvendige vedligeholdelsesforpligtigelse for de dele af boligen, som er omfattet af reglerne i §§ 26 og 27.

Det er også afdelingen, som skal godkende et vedligeholdelsesreglement efter de bestemmelser, som fremgår af §§ 26 og 27, jf. § 31 (vejledningen til bekendtgørelsen). Foreningsbestyrelsen har pligten til at sørge for, at der er udarbejdet et vedligeholdelsesreglement.

Og sådan er det i alle almene boligforeninger.

Når en ny afdeling opføres, og der ikke afholdes beboermøde før indflytning, har udlejer pligten til at vedligeholde boligen. Derfor tager foreningsbestyrelsen beslutning om valg af A- eller B-ordning for en ny afdeling. Afdelingen kan efterfølgende selv beslutte at skifte ordning. Indtil afdelingen selv har vedtaget et vedligeholdelsesreglement, er standard-vedligeholdelsesreglementet gældende.

Vil en afdeling skifte ordning, er der også regler for dette.

Hilsen Edvin Juhl, afdeling 6

Edvin Juhl

Edvin Juhl (arkivfoto)
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt