Afd. 5: Nogle af beboerne på Toveshøj er flyttet i ”sommerhus”

Afdeling 5 – Toveshøj

I forbindelse med renoveringer er beboerne blevet genhuset

Tekst og fotos Elsebeth Frederiksen

Solveig Pedersen sidder og ryger på trappen, da skræppens udsendte kommer forbi. Der står et skilt med ”Rygning forbudt” på døren, og det overholder hun. Vi går ind i hendes midlertidige lejlighed eller sommerhus, som beboerne kalder det. Solveig har ikke fået pakket helt ud, da jeg besøger hende, men hun byder på te, mens hun viser rundt.

Solveig Pedersen har boet på Toveshøj i 30 år i samme lejlighed. Nu skal de i gang med at renovere hendes lejlighed, og hun er derfor blevet genhuset.

Sommerhuset ligger lige ud til Bazar Vest, og det er tydeligt, at renoveringen er i gang. Der er både larm og store maskiner.

Solveig er godt tilfreds med genhusningen, selvom hun ikke er så vild med lædermøbler.

Solveig er godt tilfreds med genhusningen, selvom hun ikke er så vild med lædermøbler.

Fin genhusningspavillon
Solveig viser hurtigt rundt. Der er to værelser, en stue og et opholdsrum. Hun synes, badeværelset og køkkenet er lidt lille, men da det er midlertidigt, er det fint.

Lejligheden er en anelse mindre end den, hun normalt har.

Hun skal ikke tilbage til den gamle lejlighed, fordi hendes opgang bliver lavet om til tilgængelighedsboliger. Så hun er spændt på, hvordan hendes nye lejlighed bliver. I forbindelse med genhusning valgte hun at flytte i sommerhuset, mens andre flyttede i lejlighed.”

Jeg tænkte lige over det først, det er noget værre bras. Jeg var henne og kigge på den, da de stillede den op, men ændrede hurtigt mening og tænkte, at der kunne jeg da godt tænke mig at bo,” fortæller Solveig.

Bedre indretning end før
Nogle af beboerne, som er flyttet ind, er meget begejstrede for indretningen, som de synes er meget pænere, end de lejligheder, de kommer fra.”

Der har været problemer med at få internettet til at fungere, og der er ikke meget plads til en fryser,” siger hun.

Hun har fået sit eget køleskab med, fordi fryseren er for lille i sommerhuset. Alle hendes møbler er blevet opmagasineret, så alle sommerhusets møbler har beboerne fået stillet til rådighed.
Solveig går hen i køkkenet og siger:
”Se her”. Hun tænder for emhætten. Sådan en havde hun ikke i den gamle lejlighed.

“Sommerhusene” ligger mellem blokkene og Bazar Vest.

“Sommerhusene” ligger mellem blokkene og Bazar Vest.

Det er hårdt at flytte
Selvom beboerne får hjælp til at flytte, synes Solveig alligevel, at det er hårdt at flytte. Flyttefirmaet Adam hjalp med at pakke det sidste og flyttede det hele, og ellers fik hun hjælp af venner. og hendes svigerdatter hjalp hele ugen med at bære. Men hun har ikke helt sluppet for at bære lidt, og det kan hun godt mærke i ryggen.

Kan ikke få alle nisser med
Da hun pakkede, måtte hun nøje overveje, hvad der skulle med, og hvad der skulle opmagasineres.

Hun kunne ikke få sine nisser med, så hun var nødt til at vælge, hvilke der skulle med.
”Hvis der ikke er nisser i mit hjem, bliver det ikke jul,” siger Solveig.

Gode minder fra den gamle lejlighed
Det bliver lidt svært ikke at skulle tilbage til den gamle lejlighed, som hun har så mange minder fra. Her blev hendes ene søn født, og den anden har boet der, siden han var toethalvt.

”Men der er ikke noget at gøre ved det, jeg vidste godt, at sådan var vilkårene, så jeg prøver at se positivt på tingene. Der er ikke andet at gøre,” slutter hun.
Beboerne kan forvente at flytte ind i deres nyrenoverede lejligheder i juni 2019.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt