Afd. 11: Nej tak til den husleje

Afdeling 11 – Odinsgård

Odinsgård vedtager kreativt budget med lavere huslejestigning

Tekst og fotos Ulrik Ricco Hansen

Odinsgård er ikke som de andre afdelinger i Brabrand Boligforening. F.eks. holder de afdelingsmøde en lørdag og starter med fælles brunch. Det er både hyggeligt og nærværende.

Bestyrelsen har en plan
Afdelingen har i mange år kæmpet med høje huslejer og problemer med den daglige drift. Nu forsøger afdelingsbestyrelsen at tage kampen op og løse lidt af begge problemer ved at fjerne 72.800 kr. fra budgettets konto 114.

Ideen er at flytte, hvad der svarer til 10 ugentlige driftstimer indkøbt hos det fælles driftskontor, og erstatte med ansættelser knyttet til afdelingen. Besparelsen kommer ved at ansætte til minimumsløn. Nogle af timerne kunne for eksempel være en beboer, der vil stå for rengøring i vaskeri og elevatorer.

Hov, hov
Administrationen er ikke altid glade for alternative forslag. Derfor blev der tilføjet store mængder kommentarer til afdelingsbestyrelsens forslag, inden indkaldelsen blev afleveret i beboernes postkasser.

Og tænk sig. Afdelingsbestyrelsen er heller ikke altid glade for administrationens alternative kommentarer, som ikke havde været til gennemsyn hos afdelingsbestyrelsen. Og så udsendte afdelingsbestyrelsen en rundskrivning om, at boligforeningen havde kuppet dagsordenen.

Beboerrådgiver Jens Høgh og Peter Iversen fra foreningsbestyrelsen var en del af stemmeudvalget.

Beboerrådgiver Jens Høgh og Peter Iversen fra foreningsbestyrelsen var en del af stemmeudvalget.

Ændret budget vedtaget
Med potentielle spændinger i luften var både Peter Iversen fra foreningsbestyrelsen og direktør Keld Laursen mødt op. Fra administrationen var også administrationschef Susanne Witting, der gennemgik budgettet og forklarede, at hvis det afvises eller ændres, skal det godkendes i foreningsbestyrelsen. Hvis foreningsbestyrelsen ikke godkender, havner afgørelsen hos kommunen.
Forslaget om et lavere budget blev vedtaget med kun to stemmer imod.

Aktive beboere
Selvom driftsproblemer og budget fyldte det meste af mødet, kunne formand Lene Olm også berette om de mange beboeraktiviteter i årets løb:

Stor opbakning til hygge-banko og ”Day of Happiness”. Aura delebilshow. Kursus i brandslukning, hvor beboerne blev overrasket over, hvor hurtigt der kan gå ild i et hus. Fælles rengøringsdag blev en vild succes med deltagere fra 70 lejemål – der blev skuret og skrubbet.

Et nyt projekt undervejs er en hjertestarter – afdelingsbestyrelsen er i gang med at ansøge Trygfonden og søger hjerteløbere i området.

Efter ny leverandør er der endelig kommet styr på elevatorerne.

Planer om at etablere shelters, bålplads og bænke kom et skridt nærmere, da mødet vedtog, at penge på legeplads-kontoen også kan bruges til andre udefaciliteter.

Der var mange kandidater at vælge imellem, da der skulle stemmes til afdelingsbestyrelsen.

Der var mange kandidater at vælge imellem, da der skulle stemmes til afdelingsbestyrelsen.

Valg
Der var stor interesse for bestyrelsesarbejdet, hvor fem stillede op til tre poster og fire til posten som suppleant. Afdelingsformand Lene Olm blev genvalgt, og nye i bestyrelsen er bygningskonstruktør Mads Kjeldgaard samt Frederik Lange, der bor i ungdomsbolig i fælleshuset. Hidtidig næstformand i afdelingsbestyrelsen Dan Hedelund blev 1.-suppleant.

Susanne Nielsen meldte sig som repræsentant til FAS Nord og på Skræppebladet kan redaktionen sige velkommen til Anders Nielsen, der tidligere var i Odinsgårds afdelingsbestyrelse.

Afdeling 11, Odinsgård, Brabrand Nord

103 boliger heraf 20 ungdomsboliger

Huslejestigning 1,8% (jf. budget)
Husleje pr. m² familiebolig 1016 kr. pr. år.
Husleje pr. m² ungdomsbolig 789 kr. pr. år.

Huslejestigning 0,8% (jf. forslag)
Husleje pr. m² familiebolig 1006 kr. pr. år.
Husleje pr. m² ungdomsbolig 789 kr. pr. år.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt