Afd. 5: Nu kan renoveringen af Tousgårdsladen endelig gå i gang

Afdeling 5 – Toveshøj

Efter lang sagsbehandlingstid er håndværkere rykket ind i Laden, og arbejdet med at omdanne den til nyt beboerhus kan endelig gå i gang

Tekst og fotos Elsebeth Frederiksen

Det er snart længe siden, at det på et beboermøde blev besluttet, at der ikke skulle bygges et nyt beboerhus i Toveshøj, men at det nuværende beboerhus Laden skulle renoveres i stedet.
Men allerede i 2011 blev der, i forbindelse med helhedsplanen for Toveshøj og Gellerup, afsat penge til beboerhuse i både Gellerup og Toveshøj.

Anett er meget lettet over, at renoveringen af Laden endelig er gået i gang.

Anett er meget lettet over, at renoveringen af Laden endelig er gået i gang.

Bygningen stammer fra 1873 og er igennem tiden blevet brugt til beboerhus, fester, bingo, fællesspisning og cykelværksted og det har endda rummet et mikrobryggeri.
Selvom pengene til renoveringen er fundet, og arkitektkonkurrencen er afsluttet, har Laden stået tom siden 1. januar 2019. Her skulle arbejdet være begyndt.

Selvom det stået tomt, har der stadig været udgifter forbundet med huset, f.eks. vand og varme. Afdelingsformand Anett S. Christiansen regner med, at det har kostet 20-25.000 kr., at Laden har været lukket.

Trægulvet er fjernet og væggene er bare. Væggen forrest til højre skal fjernes, så lige nu er det farligt at befinde sig ved den.

Trægulvet er fjernet og væggene er bare. Væggen forrest til højre skal fjernes, så lige nu er det farligt at befinde sig ved den.

Beboerindragelse hele vejen
Anett forklarer, at hun har været glad for, at beboerne har været så meget inddraget i udformningen af projektet. Beboerne har været på busture for at se på andre beboerhuse, og de har været til workshops.
”Vi har brugt så meget energi på vores grundige forarbejde, fordi vi ville fremtidssikre Laden 50 år frem.”

Usædvanlig lang behandlingstid
Boligforeningen ansøgte om godkendelse af skema B allerede i maj 2018. Godkendelsen er først kommet i starten af november i år. Og det er, ifølge boligforeningens formand, Keld Albrechtsen, utroligt lang tid.

Nu hvor tilladelsen er kommet, så er Anett virkelig lettet. Huset har stået tomt så længe og hun kan endelig fortælle sine beboere, at nu sker der faktisk noget.
Om cirka 14 måneder står huset klar. Her vil være vas-keri, møderum, værksteder, en stor sal, køkken og et opholds- og aktivitetsområde. Det bliver spændende at følge udviklingen.

Dette er en del af en længere artikel om hele forløbet omkring Laden. Resten af artiklen kan du læse på www.skraeppebladet.dk
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt