Foreningsaktiviteter i stueplan

En stuelejlighed på Bentesvej huser i dag Det Somaliske Forbund, der som den første frivillige forening er flyttet ind i lejlighed i Gellerupparken

I stuelejligheden på Bentesvej 43 lå der tidligere en børnehave. Men den er flyttet ned på Nordgårdskolen, og i stedet er Det Somaliske Forbund rykket ind i den fireværelses lejlighed og i midterlejligheden, som rummer foreningens kontor.

”Vi er rigtig glade for at kunne komme til at ligge centralt midt i Gellerupparken,” fortæller Abdulmalik Farah, der er centerleder for Det Somaliske Forbunds nye foreningslokaler. Han sidder på kontoret og fortæller, at det er den somaliske forenings egne medlemmer, der alene via deres kontingent i dag betaler den forholdsvis dyre husleje for de to lejligheder.

outlandish august 09 093

”Vi modtager ingen offentlig støtte til vores forening. Det har vi bevidst selv valgt fra. Vi ville ikke søge støtte, men selv betale og på den måde vise vores folk, at vi godt kan selv,” siger Abdulmalik og oplyser, at minimumskontingentet pr familie er 100 kroner om måneden.
”Men flere betaler med glæde mere for at være med, for de kan se, at de får noget for pengene,” smiler centerlederen og viser en oversigt over ugens faste aktiviteter.

Her kan man se, at der for eksempel mandag og tirsdag er lektiehjælp i matematik og fysisk for 7. og 8. klasse og helt op til gymnasieniveau. Eleverne kommer efter skole tid først kl.16:30.
”Det er frivillige medlemmer, som kommer og underviser og tilbyder lektiehjælp. Vi har for tiden otte-ti unge frivillige, som skiftes til at stille op. Det er unge, som alle er i gang med videregående uddannelse som for eksempel kemikere, medicinstuderende eller pædagoger,” fortæller Abdulmalik, der, indtil krisen ramte, selv arbejdede som bygningskonstruktør. Han er 35 år og bor på 13. år på Toveshøj med sin familie, der består af kone og tre børn.

Nysgerrige gæster

Siden foreningen i marts åbnede op for aktiviteter i lejligheden på Bentesvej 43, er det strømmet til med medlemmer.

outlandish august 09 100

”I starten var folk lidt forsigtige og skulle lige se os an. Det ligger til kulturen, men ret hurtigt er rygtet spredt, og i dag kommer mange forældre med deres børn, fordi vi har vist, at vi har ressourcer, siger Abdulmalik og fortæller, at det i dag hovedsagelig er somaliere, der kommer.

”Men alle er meget velkomne,” fastslår Abdulmalik, der også oplever, at mange nysgerrige stikker hovedet indenfor for at få at vide, hvad der foregår. Det er både naboerne i opgangen, men også folk, der ude på gaden har lagt mærke til den megen trafik ind og ud af lejligheden.

Abdulmalik håber, at denne artikel i Skræppebladet kan være med til at fjerne noget af uvisheden.
”Vi er jo den første forening, der bor i en lejlighed, og det er vi glade for, i stedet for at sidde i en mørk kælder,” siger Abdulmalik og tilføjer, at udgiften til husleje betyder, at foreningen desværre ikke har haft økonomi til at købe ret meget udstyr. Men heldigvis har Århus Kommunes skolevæsen foræret foreningen en del gamle møbler.

Information og oplysning

Det er ikke kun lektielæsning, som finder sted i lejligheden på Bentesvej 43. Her kan medlemmerne også komme også få information, rådgivning og oplysning.

Da Skræppebladet en søndag i august er på besøg, er lejlighedens stue fuld med børn og unge, der denne eftermiddag deltager i et informationsmøde om svineinfluenza. Det er dagens andet møde med den overskrift. Ved tavlen står Abdulfatah Herzi, der er uddannet bygningsingeniør, men som nu er lægestuderende. Han fortæller børnene om, hvordan de kan være med til at forebygge at blive smittet med influenza.

”Vi holder også møder med emner som kriminalitet og misbrug. Information er meget vigtig for os,” siger Abdulmalik og viser videre rundt ud i køkkenet, hvor Abdullahi, der er en ung mand fra Fjældevænget, er ved at få rådgivning omkring en uddannelse. Det får han af Abdulaziz Isak, der er medicinalkemiker, og Ahmed Josef, der også giver lektiehjælp i matematik og kemi. De bor begge i Gellerupparken.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2009-08 Oktober

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

abdi farah
jeg synes det er meget rigtig hvad i har skrivet dene forening somaliske forbund hvor der gå min børn. vi er meget glad for
Abdirahman Shire
Det er meget godt Abdulmalik. Jeg er meget stolt af jer. Held og lykke
Abdrahman Shire Matoote

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2009-08 Oktober
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2009-08 Oktober

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data