Debatredaktion nov’ 09

af debatredaktør Hans Esmann Eriksen

Erfaringer fra tre måneder – brug hjemmesiden
Erfaringer fra de tre første måneder viser, at nogle emner ikke skaber ny debat, mens andre emner kører over flere numre. For at skabe en mere levende debat prøver vi at få flere debattører til at melde sig til de enkelte debatter. Vi vil også opfordre flere til at kontakte debatredaktøren, hvis de vil ind på banen. Når de enkelte debatindlæg ankommer til redaktionen, lægges de straks ind på Skræppebladets hjemmeside, således at andre debattører umiddelbart kan kommenterer de kommende indlæg. Det vil vi gøre meget ud af i decembernummerets debat.

Debat, farve

Debatten om beboersammensætning er levende
Johanne Heilskov startede i det første debatnummer med et indlæg om den fremtidige beboersammensætning i Gellerup-området. I dette nummer spørger Pia Bjerre Christensen og Camilla Løvhøj nærmere ind til, hvad Gert Bjerregård egentlig mente med sit svar.
Det vil være spændende at se indlæg fra ikke etniske danskere, hvor de giver udtryk for, hvordan de oplever debatten. Brug bare hjemmesiden til at komme med en kommentar.

Kommunalvalgs-debatten – Kyndig mand er god at læse
Vi har valg til byråd og regionsråd den 17. november. En enkelt beboer har efter opfordringen i sidste nummer skrevet et indlæg. Ole Maltesen er levende engageret i den almene bevægelse. Han har boet i Brabrand Boligforening i mange år. Han har været forretningsfører for en af byens store boligforeninger, og nu som pensionist er han med til at skabe debat mellem ildsjæle på tværs af boligforeninger i Århus.

Beboeraktive på tværs skaber debat om psykisk syge i boligområderne
Den 3. november afholder beboeraktive på tværs et fyraftensmøde i Cafe Perlen med titlen ”Er din nabo psykisk syg”. arrangementet er omtalt på s. 49
Beboeraktive på tværs er et mødested for ildsjæle/frivillige, som gerne vil gøre en boligsocial indsats for at skabe en bedre trivsel for beboerne i deres eget boligområde.

Skræppebladet fortsætter debatten i decembernummeret
Vi vil på debatsiden forsøge at belyse emnet fra forskellige synsvinkler, således at der kan blive skabt et grundlag for en fortsat debat i Brabrand Boligforening. De vinkler, vi vil søge at belyse, er:

 • Den sindslidendes perspektiv.
 • Den pårørendes perspektiv
 • Beboerens perspektiv
 • Det statiske perspektiv.
 • Det landspolitiske perspektiv.
 • Det kommunale perspektiv
 • Boligforeningens perspektiv.

Læserne opfordres til at komme med indlæg eller kommenterer på hjemmesiden.

Debatten i de kommende måneder
I januar måned udkommer Skræppebladet ikke. Vi har ikke på nuværende tidspunkt valgt et samlet tema for februarnummeret. Læserne opfordres til at komme med idéer til den kommende debat. Men eksempler kunne være:
Kriminalpræventiv indsats. Kvaliteten af boligforenings serviceydelser. Erfaringer med brug af råderet. Det gode liv i afdelingen. Energirigtigt byggeri Etc etc.
Del eller print denne side:  


En kommentar til
“Debatredaktion nov’ 09”


 • 1

  karina skriver:

  HJÆP min hund blev overfaldet i tirsdags, af en hund i kvarteret ODINSGÅRD (dette er anden gang, men værste gang!) jeg kom gående med mine 2 hunde I SNOR, sammen med en veninde og hendes hund i snor.. den kom løbene uden ejer, og fløj umotiveret på min den ene hund, bed gentagende gange, prøvede at rykke den væk i halen, dernæst fik jeg fat i lyske og dernæst forsøg på at få fat i bagbenene på den, min anden hund forsøgte at forsvare min ældste angrebet hund, men intet reagede den på! den stoppede først da ejeren kom luntene, og stod helt tæt på for at ta fat i hunden, hun gjorde intet forsøg inden, før hun var helt ved dens side, jeg blev rasene, og chokeret, råbte højt, og gik hurtigt derfra -ved hvor hun bor! jeg tog dagen efter til politiet og anmeldte det, og til dyrelægen, fik smertestillende, og antibiotika, hun havde flere bid og skræmmer rundt på kroppen, det værste var v hoften. heldigvis ingen støøre behandling, der er stadig betændelse, men skal til gentjek i ugen.. har haft kontakt til nogle folk om sagen i området, hvor jeg bor er i gang med at skrive klage, håber dette vil blive taget alvorligt, evt hjælp til henvendelse til politi endnu engang, det hjælper ikke at skubbe problemet videre.. da denne hund ofte render rundt.. min hund piver, og ryster når vi går forbi trapperne hvor hun bor (der er ikk andre veje ud.. efterfølgene har jeg ringet til politiet for at høre om jeg får en afklaring af sagen, da hunden jo har angrebet total umotiveret, uden advarsel, mine var i snor og den var ikk, og da ejer kom til syne, greb hun ikke hastene ind, kom blot luntene! hvilket er en del overtrædelser i hundeloven! men fik bare et flabet svar om at det havde de ikke tid til, og røret blev lagt på inden jeg blev færdig med at tale.. burde man ikke sku vide hvis den fik et påbud el om sagen blir taget alvorligt, og fulgt op efter hundeloven…?

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt