Vilje til kompromis (Albrechtsen)

Rådmand Laura Hay er helt på linje med Brabrand Boligforening, når hun siger, at der må gøres indrømmelser fra alle sider, for at vi kan nå frem til en god helhedsplan for Gellerup og Toveshøj.

Vi har det fælles udgangspunkt, at det er utrolig vigtigt, at området får sin hehedsplan. Det sikrer de nødvendige midler til området. Det er en forudsætning for, at vi kan skabe en bydel, hvor børnene også i fremtiden kan få en god opvækst med de samme chancer i tilværelsen, som børnene får i andre kvarterer.

Jeg er glad for, at Laura Hay foreslår en udbygning af tryghedsgarantien. Trygshedsgarantien sikrer, at ingen tvinges til at fraflytte området mod sin vilje. Hvis man bor i en lejlighed, der skal nedlægges, så får man ret til en tilsvarende lejlighed i området. Og flyttehjælp. Det står fast. Men vi vil også gerne – som Laura Hay foreslår – give mulighed for at vælge en lejlighed et andet sted i byen, hvis man hellere ønsker det. På et enkelt punkt har der i forhandlingerne vist sig en forskel mellem Venstres og boligforeningens forslag.

Derfor kommer der i høringsmaterialet et forslag, som støttes af Laura Hay, og som indeholder en nedrivning af to blokke, som boligforeningen ikke ønsker at nedrive. Det er efter vores mening ikke nødvendigt at nedrive blokke for at skabe plads til nybyggeri af boliger.

Det kan derimod ske gennem en såkaldt fortætning. Det betyder, at vi kan bygge alle typer af nye boliger, gerne ejerboliger, som Laura Hay ønsker, men også nødvendige ældre, ungdoms- og medejerboliger. De kan f.eks. bygges ovenpå eller på gavlene af de bestående blokke. Og på det tidligere motorvejsareal. Efter vores mening kan befolkningstallet i Gellerup og Toveshøj øges betydeligt, uden at vi af den grund behøver at nedrive gode boliger.

Så det får vi en del debat om!
Men jeg håber og tror på, at vi kan forhandle os frem til en plan, som både Laura Hay og beboerne i Gellerup og på Toveshøj kan støtte.

Keld Albrechtsen,
næstformand for Brabrand Boligforening
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt