Vilje til kompromis (Hay)

Jeg er helt enig med BBF i målet om at skabe et trygt og attraktivt boligområde.

Internationale erfaringer fra samme type bebyggelse viser, at hvis det for alvor skal nytte noget, så kræver det, at der sker markante fysiske forandringer. På den måde kan man skabe et attraktivt boligområde og nedbringe kriminalitet i udsatte områder. Det gøres f.eks. ved at: at fjerne buske o. lign., så området bliver åbnet op, ved at skabe markant arkitektur, nye kvarterer, gennemkørende trafik m.m. Derfor er vi skeptiske overfor, om målet kan nås alene ved at fortætte området, og det er begrundelsen for de forslag, vi i Venstre har ønsket sat i høring.

Vi ønsker alle et boligområde i Gellerup, der danner gode og trygge rammer om børns opvækst, og som er mindst lige så attraktivt som resten af Århus. Et attraktivt boligområde med en afvekslende arkitektur, arbejdspladser, grønne områder, en spændende bypark fuld af aktivitet, butikker og kultur i et omfang, der gør en forskel. Bydelen skal åbnes fysisk mod resten af byen.

Og det kræver markante fysiske forandringer inde i selve bebyggelsen. Der skal ryddes bedre op, være en bedre belysning, og der skal laves flere åbne, grønne områder og pladser mellem boligerne, skabes nye kvarterer og vejsystemer. Alt dette vil gøre det rarere og tryggere at bevæge sig rundt i bydelen for beboerne, som i forbindelse med alt dette naturligvis skal have f.eks. flyttehjælp og garanti for, at man som beboer kan blive i området.

af Laura Hay
rådmand for Teknik og Miljø
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt