Tryghedsgarantien

Du får hjælp til at flytte og får lejemål af mindst samme stand

af journalist Marianne Stenberg

Beboerne i 465 boliger i Gellerupparken og Toveshøj kommer til at blive direkte berørt af helhedsplanen i form af nedrivning, omdannelse eller salg af de blokke, som de bor i. Men beboerne kan tage det roligt:

• Der vil komme grundig informa­tion i meget lang tid, inden der konkret kommer til at ske noget. Vi taler om varsling i op til 1 år, inden en fysisk ændring igangsættes

• Alle beboere i Gellerupparken og på Toveshøj har fået en tryghedsgaranti, så ingen tvinges væk fra området, men får tilbudt en anden bolig i området af samme størrelse og stand

Tryghedspakken
”Ingen beboere vil skulle fraflytte området, men intern omflytning vil komme på tale for at frigøre hele blokke, etager eller opgange”.
Helhedsplanen juni 2007 underskrevet af Århus Kommune og Brabrand Boligforening.

Ingen beboere skal fraflytte området mod deres vilje. Bor du i en af de blokke, der skal nedrives eller omdannes, vil du blive tilbudt en anden bolig i området af samme størrelse og stand. Du bliver ikke tilbudt en bolig, der er i ringere stand, end det du bor i idag. Tværtimod. Bor du og din familie i dag i en nedslidt lejlighed, vil vi sikre, at I flytter til en lejlighed, der er i bedre stand, end den I har i dag. Vil du hellere flytte fra området og få en bolig et andet sted i byen, vil vi hjælpe dig med det.

Hvordan får jeg flyttet mine ting
Vi hjælper dig med at flytte dine møbler og ting til din nye lejlighed. Vi bestiller og betaler et flyttefirma, som udleverer flyttekasser til dig. Du pakker så dine ting ned og mærker kasserne med stue, køkken, værelse m.m. Flyttefirmaet flytter dine møbler og kasser til din nye lejlighed og placerer kasserne i de værelser, som du har markeret på kasserne. De stiller dine møbler op igen, og du pakker selv ud. Er du ældre eller handicappet , vil vi sørge for ekstra hjælp.

Hvordan ser den nye lejlighed ud
Den nye lejlighed, du flytter ind i, er som minimum almindelig pænt vedligeholdt, og huslejen er den samme, som den du boede i. Du kan vælge at få den nye lejlighed totalt istandsat med nye gulve, fodlister, nymalede vægge samt nyt køkken. Brabrand Boligforening finansierer istandsættelsen af den nye lejlighed, og du betaler en huslejeforhøjelse. Boligforeningen har fået en udført en prøvelejlighed, så beboere kan se, hvordan en nyistandsat lejlighed ser ud samt få at vide, hvor meget mere man skal betale i husleje.

Nedrivning

Tre blokke nedrives:

Blok A 11 Bentesvej 13 – 19
Blok A 12 Bentesvej 21 – 31
Blok A 14 Bentesvej 41 – 51

I alt nedrives 192 boliger

192 familier vil blive tilbudt en and­en bolig i området
Hvis de ønsker at flytte væk fra området vil vi hjælpe dem med det

Tre blokke omdannes:
Blok A 9 Lottesvej 10 – 16
Blok A 10 Bentesvej 1 – 11
Blok A 21 Lenesvej 1 – 9

I alt 225 boliger omdannes

1 blok sælges:
A 13 Bentesvej 33 – 39

I alt 48 boliger sælges

I alt 465 boliger vil blive berørt af de fysiske ændringer.

Jeg har fået et nyt køkken
Hvis du har købt et nyt køkken, og det er finansieret af Brabrand Boligforening, så betaler du en forhøjet husleje. Når du flytter, skylder du ikke mere på det køkken. Du kan vælge at få et nyt køkken i den nye lejlighed mod igen at betale en forhøjet husleje – præcis som i den gamle lejlighed. Du kommer altså ikke til at betale for to nye køkkener. Kan det bedre betale sig at flytte det nye køkken fra den gamle lejlighed med til den nye lejlighed, er det også muligt.

Skal jeg tage lån til et nyt indskud?
Det indskud, du har i den gamle lejlighed, flyttes med til den nye lejlighed på uændrede vilkår. Betaler du af på lån til indskud i den gamle lejlighed, videreføres dette blot til den nye lejlighed.

Hvad med forbedringer i min lejlighed
Har du udført forbedringer i den lejlighed, du skal flytte fra, så får du dem godtgjort, hvis de hører ind und­er råderetten, og de er godkendt af Brabrand Boligforening. Er de endnu ikke godkendt af boligforeningen, opfordrer vi dig til at kontakte din varmemester.

Din bolig bliver efterset af varmemester
Samtlige boliger i de blokke, der skal nedrives eller omdannes, vil i god tid inden få besøg af varmemesteren, hvor vi vil drøfte nærmere, hvad der skal ske.

Kan vi tilbyde dig en bolig i området?
Brabrand Boligforening garanterer, at der er boliger nok til de beboere, der ønsker at blive boende i området. Der er altså ingen beboere, der bliver tvunget væk fra området mod deres vilje på grund af helhedsplanen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt