I gang med facader og undergrund på samme tid

Skovgårdsparken skifter facade, og der bores huller både i jord og i vægge. Beboerne tåler generne og har valgt at engagere sig

Skræppebladet har besøgt afdeling 3, Skovgårdsparken, og talt med Kasper og Jesper fra afdelingsbestyrelsen samt Poul, som er beboer.
Set udefra er det tydeligt, at her er tale om en stor sag. Det er ikke hver dag, man ser boremaskiner på græsplænen, men et tysk boresjak er nu i gang på Karensvej, de skal 200 meter ned.

Jesper Fræer, afdelingsformand, fortæller:
”Der er ikke tale om jordvarme i gængs forstand. Meningen er at lagre varmen fra solcellerne i dybe jordlag, hvorfra den så kan hentes op igen, når der er brug for den. Den nødvendige energi til varmepumperne kommer fra de solpaneler, som vi skal have monteret på de sydvendte gavle. Sammen med den kraftige isolering og genvinding af varme fra ventilationsanlægget bør det kunne få energiregnskabet til at gå i nul.

Vinduesglas genbruges

Lejlighederne får altanerne omdannet til udestuer, og facadeisoleringen betyder nye, dybere vindueskarme.
Det giver en bedre anvendelighed og nye muligheder, og samtidig bliver ventilationen stærkt forbedret.

De gamle vinduer kasseres, men glasset går til Isover for at blive oparbejdet til glasuld. Facadeisoleringen skal udføres med papiruld (genbrugsmateriale); men hvor det ikke er muligt af tekniske grunde, kan afdeling 3 selv levere råmaterialet.”

Et nyt ydre

I prøvelejligheden på Sigridsvej 35 kan man få et indtryk af, hvordan det vil virke. Udvendig fra skal man lægge mærke til de nye vinduer, der vi give blokkene et anderledes indtryk. Det skal dog bemærkes, at yderbeklædningen kun er en prøve i træ.

Også indgangspartierne og ikke mindst tagene skiftes ud, så der atter kommer flade tage på blokkene.
Sydgavlene bliver til et stort solfangeranlæg, der vil give et kraftfuldt signal om de nye tider og en energibevidst renovering udadtil.

Beboerne er med på ideerne

Hos Poul på Karensvej er lejligheden en mellemting mellem flytterod og byggeplads. Man kan bo i sin lejlighed uden genhusning, men der er en del gener at tåle, mens arbejdet pågår. Ikke desto mindre synes beboerne godt om at der sker noget:

”Selvfølgelig kan man ikke gøre alle tilfredse, men den typiske holdning er at man gerne vil vide mere om projektet og engagerer sig.
Mange beboere synes, at de har mistet noget ved ikke at deltage i forberedelserne, og nu søger de ivrigt at følge med. På sigt må det føre til, at man tager mere ansvar og passer bedre på tingene, så afdelingen bliver ved at holde sig pæn. Og beboergruppen holder ved, så de aktive følger med i gennemførelsen af de projekter, de selv har været med til at beslutte,” beretter Poul.

Sidegevinst til afdelingen

Afdelingsbestyrelsen, beboergruppen, og ikke mindst driften er gået ind i gennemførelsen af projektet i en sådan grad, at man oplever, at problemer bliver løst, og at de store fysiske arbejder også resulterer i, at man bliver bevidst om ikke alene energi, men også om at man er en del af et fællesskab. Og det er nu engang et fint resultat at få i tilgift for en afdeling.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2012-01 Februar

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

susanne kiraly
At beboerne passer bedre på tingene her i skovgårdsparken?????. Jeg dør af grin. Har i aldrig set hvordan det ser ud her? Man kan godt se, at den person som skrev den artikel, har aldrig boet her, og kunne heller ikke tænke sig at flytte her. Jeg spørger bare hvorfor. Jeg kalder den dobbeltmoral. Venlig hilsen af en beboer som har boet her i snart 27 år, og har været vidne til, hvordan området blev en stor losseplads, takket være muhammedaner, som fik lov til at gøre ting som de ville. Kom ud og se lidt omkring.

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2012-01 Februar side 7
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2012-01 Februar

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data