Årsberetningen – en tør affære?

et studie i svære ord og sætninger

Årsberetningen for Brabrand Boligforening 2012 er lige udkommet. Det er en moppedreng på 80 sider inkl. billeder, illustrationer, skemaer og regnskab. Så man kommer selvsagt ind på utrolig mange emner. Den forklarer omend lidt overfladisk, hvad der er sket det seneste år i alle boligforeningerne, med mange tal, men mindre indlevelse. Men selvom man kommer ind på mange emner, går man ikke meget i dybden med dem.

Jeg har fået til opgave at anmelde denne beretning, men det er ikke det, der trækker allermest, når solen skinner udenfor, og når beretningen virker meget tør. Alligevel får jeg gnavet mig igennem alle 80 sider, men er dog forvirret over, hvor den vil hen, og hvad den vil fortælle os. I stedet for de flotte ord, der pryder denne beretning, kunne den godt bruge en make-over, så alle kan forstå, hvad det handler om.

Et af de store emner er energi. Det kan godt være lidt af en sejtrækker for læserne, som måske ikke er så interesserede i renoveringen af Skovgårdsparken eller andre steder, som lige præcis ikke er deres afdeling. Så i dette afsnit er det meget heldigt, at der ikke bliver gået i dybden med det.

Årets gang omhandler hver afdeling, inklusive ungdomsboligerne, 55+ og de almindelige boliger. En god lille beskrivelse, hvor der også kommer personlige historier ind med interviews med personer, som bor i afdelingerne. Lige dette afsnit virker fint.
Det giver et godt indtryk af afdelinger, når man har personlige beretninger med. En anden ting, som er godt ved denne beretning, er de korte og præcise beskrivelser af de nye tiltag, som er sket i Gellerupparken og Toveshøj. Der sker mange ting de næste år i forbindelse med Helhedsplanen, så det er vigtigt for alle, at man ved, hvad der foregår, og hvem der står bag de pågældende aktiviteter. Selvom man ikke bor i Gellerupparken, kan denne udvikling tjene til inspiration for andre boligområder, og måske er mange bare generelt interesseret i, hvad der sker i området. Så selvom det største fokus er på helhedsplanen, er det helt naturligt, da Gellerupparken ikke kun er det største boligområde i Brabrand Boligforening, men nok også det område, hvor der er sket mest det forgange år.

Mange svære ord og komplicerede sætninger

Overskrifter som ”LED lamper lyser op i fremtidens energineutrale boligbyggeri” gør mig ikke specielt interesseret i at læse videre, for det lyder så tørt, men så alligevel: Hvad er et energineutralt byggeri? Det kunne trods alt godt være interessant at vide, hvad det betyder. ”Minimalistiske udtryk, som passer elegant til arkitekturen og samler flere funktioner, da der er plads til både husnummer og navn.” Så flot beskriver arkitekten det, og det leder en hen til sloganet ”less is more”, som er mere brugt, end man tror. Og minimalisme er jo egentlig betegnelsen for noget, som er enkelt med rene former. Altså uden for meget ”larm” for øjet. Men minimalisme lyder vel bedre og mere trendy. Men for den almindelige læser, eller lytter ved fremlæggelsen, er det måske ikke helt forståeligt, hvad dette betyder. Det er et generelt problem, at der ikke tages hensyn til de mange, som ikke er akademikere eller ikke har dansk som modersmål.
Denne beretning er et spændende studie i, hvordan Brabrand Boligforening gerne vil opfattes udadtil. Hvis de gerne vil være kedelige og langstrakte, er det helt klart lykkedes, men som skrevet tidligere er det måske på tide med en make-over.

Man kan håbe, at den mundtlige fremlæggelse bliver mere spændende, ellers vil jeg råde folk til at tage tændstikker med til at holde øjnene åbne, eller bevæbne sig med en ordentlig spand kaffe inden mødet starter.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2013-05 juni

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2013-05 juni side 10
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2013-05 juni

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data