Vellykket parløb med Brabrand Boligforening

Læserbrev

Arkiv-foto (Kun online) af Martin Krabbe

Igennem de sidste flere årtier har jeg boet i en lejlighed, som jeg har lejet gennem Brabrand Boligforening – det har vel at mærke været til min fulde tilfredshed. Det startede i året 1977, hvor jeg var omkring 31 år. På det tidspunkt syntes jeg, det var på tide, at jeg fik en regulær lejlighed at bo i, i stedet for at bo på lejet værelse hos private.

”Det er vigtigt at bo rigtigt” – sådan lød sloganet for Brabrand Boligforening, og det var måske det, som fik mig til at blive skrevet op til en etværelses lejlighed på Lottesvej i Gellerupparken. Og der blev jeg utroligt glad for at bo. Jeg kom fra et mindre værelse i en gammel ramponeret villa inde i byen, hvor man skulle ned i kælderen for at komme til faciliteterne med køkkenforhold og bad og toilet. Det var nu skønt at få eget køkken med to kogeplader og køleskab og at få eget bad og toilet. Det var simpelthen luksus. Desværre nåede jeg ikke at bo der så længe, da jeg på grund af erhvervsarbejde andetsteds måtte flytte igen.

Nu springer vi så frem til kalenderåret 1981. Jeg var i mellemtiden begyndt at uddanne mig til bibliotekar i København og stod nu overfor at skulle i praktik ved Statsbiblioteket i Århus. Så fik jeg jo igen brug for et sted at bo. Igen henvendte jeg mig til Brabrand Boligforening og fik hurtigt en lille etværelses igen – denne gang på Dortesvej, og det var praktisk nok til en husleje, der var til at betale ud af en skrabet praktikløn. Så det var jo heldigt.

Et par år senere – da jeg var færdig med min bibliotekaruddannelse i København, søgte jeg igen til Århus og blev skrevet op til en 1½-værelses midterlejlighed på Gudrunsvej, og her kom jeg til at bo de næste seks år. Det skal siges, at dengang var Gellerupparken et ganske andet og godt sted at bo, end det siden er blevet. Der var flere faciliteter såsom posthus, bibliotek, apotek og flere supermarkeder og ligefrem en svømmehal i nærheden. Og beboermøderne var livlige og godt besøgt – her kunne man sagtens finde nye bekendte og deltage i de livlige diskussioner vedr. boligpolitik.

Men tiden gik, og jeg fik efterhånden brug for mere plads at bo på. Så jeg søgte en toværelses lejlighed i Holmstrup-bebyggelsen og fik den snart. Det var en stuelejlighed med et lille stykke have til, og det blev jeg utroligt glad for. Det var rart at have en lille plet at sidde ude i og nyde solen, når den var der, og det var også rart at have lidt jord at sysle med.

”Du skal plante et træ”- sådan begynder videnskabsmanden, arkitekten, kunstneren og designeren m.m. Piet Hein et af sine digte, og det syntes jeg, at jeg burde gøre. Og nu havde jeg jo en lille plet have, så det var muligt for mig. Jeg plantede et æbletræ, og det har sidenhen vokset sig stort og harmonisk og giver nogle dejlige æbler. På en eller anden måde er det en rar tanke, at man kan give noget videre til den næste, der engang skal overtage lejligheden efter én.

Så alt i alt: Tak til Brabrand Boligforening!

Ib Skøt,
Jernaldervej 265 A, st. tv.,
8210 Brabrand.

Ib Skøt

Ib Skøt
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt