Om krav ved fraflytning fra lejlighed i Brabrand Boligforening

Læserbrev

Som aktiv beboer i boligforeningen i snart 30 år undrede det mig at læse artiklen om krav ved fraflytning ved B-ordning i sidste nummer af Skræppebladet. Er der kommet nye regler ved fraflytning? tænkte jeg.

Ud fra artiklen i afsnittet ’Mislighold og rengøring’ kunne det forstås: ”Hvis fraflytter ikke lukker hullerne ved fraflytning, kan det betragtes som mislighold.”

Ud fra min viden er det ikke mislighold, at fraflytter undlader at lukke huller ved fraflytning.
Boligselskabernes Landsforening skriver om dette emne inde på deres hjemmeside under misligholdelse:

Kan man ved fraflytning forlange, at tidligere lejere betaler for at få udfyldt huller i væggen efter rawlplugs fra hylder m.m.? Går den slags ind under misligholdelse?
Svaret: Uanset om det er A- eller B-ordning, vil et normalt antal huller ikke kunne betragtes som misligholdelse, det er kun, hvis væggen nærmest er blevet perforeret.

Jeg går ud fra, at BL’s regler er gældende i Brabrand Boligforeningen.

Som beboer, der på et tidspunkt nok flytter i min 3. lejlighed i Brabrand Boligforening, vil jeg nødigt overtage en lejlighed, som var blevet spartlet af en usagkyndig fraflytter, (mange kan ikke spartle korrekt).

Og som fagmand, der skulle male en lejlighed ved indflytning, bliver det udførte malerarbejde af ringere kvalitet, hvis fraflytter ikke kunne spartle.

Et lille råd om spartling af en struktureret væg (f. eks. strukturtapet):
Kom spartelmasse i og over hullet. Fjern overskydende spartelmasse ud over hullet, først med spartlen, derefter vha. en våd pensel eller svamp. Da vil spartlingen ikke fremstå som en glat flade på den strukturerede væg.

Niels Peter Jensen
Jernaldervej 225 B, Holmstrup.




Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt