Kommentar til syn af lejligheder

Læserbrev

Arkivfoto (kun online) af Boligforeningens synsafdeling

Boligforeningen ønsker ensartet syn og objektivitet ved fraflytning af lejligheder. Det er ikke så enkelt, som det lyder.

For nogle år siden var jeg til beboermøde i en afdeling. Beboerne var oprørte over, at nogen, da de flyttede, fik en regning for afslibning af gulvene. Efter beboernes mening var det helt meningsløst. Da sagde en af boligforeningens inspektører nogenlunde sådan her: ”Vi vil gerne, at lejlighederne er pæne og fine. Der er kun beboerne til at betale, så vi må kradse så meget som muligt ud af dem, der flytter”.

I lejeloven står der, at den, der overtage en lejlighed, skal acceptere slid som følge af almindeligt brug. Han har ikke krav på en splinterny lejlighed. En sådan sag burde have været prøvet ved domstolene.

Hvis gulvene var lidt slidte, bekostede afdelingen tidligere en afslibning. Nu forlanges nærmest, at gulvene er nyligt behandlede, når man siger op og frasiger sig retten til at bruge B-ordningen.

Boligforeningen ønsker ensartethed.

Når nogen flytter, efter at have boet i en nyopført lejlighed i en to til tre år, er det vel rimeligt, at den er i fin stand, men hvis en lejlighed har været brugt i fyrre år eller mere, vil den uundgåeligt bære præg af det.

Jens Skriver, Holmstrup
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt