Syn af lejligheder

Problem med ældre, der flytter på plejehjem

Af Jens Skriver

Boligforeningens repræsentantskab vedtog i 2018, at der skulle foretages syn af alle lejligheder. Begrundelsen var, at der skulle styr på alle de ændringer og aftaler om ændringer, som i tidens løb er blevet indgået mellem boligforeningen og lejerne. Så vidt så godt.
Beslutningen tolkes imidlertid videre. Ifølge lejeloven skal den nye lejer acceptere slitage som følge af almindeligt brug af lejligheden. Tænk, hvis en privat udlejer sagde, at lejligheden skulle forlades i samme tilstand, som da den var ny. Det er imidlertid det, boligforeningen nu vil forlange, når lejligheden siges op, og lejeren fraskriver sig retten til brug af B-ordningen.

hvis .. lejligheden skulle forlades i samme tilstand, som da den var ny. Det er imidlertid det, boligforeningen nu vil forlange, når lejligheden siges op

Da beslutningen blev fremlagt i Holmstrup, henvistes til ældre, som med kort varsel skulle på plejehjem og ikke kunne have overblik over alle de ændringer, som var foretaget.
Der er imidlertid meget, som ældre, som må plejehjem, skal have styr på.
Senest to måneder forinden skal gulvene være slebet af.
Lejeren må naturligvis ryge i lejligheden. Det er hans hjem, men det kan være et meget stort arbejde at få den gjort forsvarligt rent.
Alle ved, at vandet på Aarhus-egnen er meget kalkholdigt. For at gøre badeværelset så rent, som kræves, skal bruges et rengøringsmiddel, som er så kraftigt, at almindelige dødelige ikke kan købe det, men skal have det udleveret på driftskontoret.
Det forventes nærmest, at den, som flytter, hyrer et rengøringsfirma til at gøre rent.
Osv., osv., osv.

Når det er sagt, så har jeg naturligvis ikke noget imod at undgå, at istandsættelse af lejligheder kommer til at belaste min husleje, eller at undgå, lejlighederne kommer i en sådan tilstand, at de ikke kan lejes ud igen, men lejere, som af den ene eller anden grund skal forlade deres lejlighed med kort varsel, risikerer meget let at komme i en yderst uheldig situation.

Gulv

Foto (kun online) fra Wikipedia af ArnoldReinhold Licens
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt