Foreningernes Hus tager form

Alle foreninger kan være med og præge stedet sammen

af Anne Hyttel, praktikant i Foreningernes Hus – arkivfoto: Helle Hansen

Sommeren er stadig over os, mange er på ferie, og der er mere stille i det ellers så livlige område. (Dette er i hvert fald hvad jeg som praktikant, der ikke er fra området, har fået fortalt).

På trods af det rolige tempo, der ellers hersker i Gellerup, er der lige nu i Foreningernes Hus travlt med at laves forberedelser, så huset kan stå klar til den officielle åbning til efteråret.

Vi ser frem til åbningsceremonien, som afholdes i oktober, men først er der en række praktiske (mindre og større) detaljer, der skal på plads, hvilket er en proces, der har været undervejs i et stykke tid nu.

Istandsættelse inde og ude
Huset skal males, og udvendigt har kunstneren i huset, David Ramirez, travlt med at klare dette arbejde, også med lidt frivillig hjælp en gang imellem, blandt andet fra en hjælpsom fyr fra foreningen Somali Community.

Der skal også males indvendigt, to nye køkkener, der skal indrettes, er undervejs, og der skal laves et hyggeligt og indbydende cafémiljø, som husets brugere vil komme til at få glæde af, når det står færdigt.
Helt for nylig er der kommet et flot skilt op over hoveddøren, hvor der står ”Foreningernes Hus”, så huset begynder lige så stille at tage form.

Idéernes puslespil
I forhold til husets konkrete brug og fordeling af lokaler til foreningerne, kan det forekomme som lidt af et ”puslespil”, hvor der er flere ”brikker”, der endnu mangler at falde på plads, da der er flere foreninger end lokaler, og mange forskellige mennesker, der alle skal være med til at sætte deres præg på stedet. Som en repræsentant for en af foreningerne udtrykker det:

”Der er så mange idéer, der er så mange idéer!” Underforstået, hvordan samler man alle disse forskellige idéer og ønsker til, hvordan huset og dets faciliteter kan og skal anvendes i et fælles foreningsprojekt under samme tag? Dette kan være en udfordring, men ikke desto mindre er det netop dette projekt, alle de involverede parter er i færd med at arbejde sig hen imod.

Åbningsdagen forberedes
Planlægningen af programmet for åbningsceremonien er allerede i gang. Vi ser frem til denne dag, som vi ønsker skal afholdes ved fælles hjælp, hvor alle foreninger er velkomne til at bidrage med det, de kan.
Vi, og ikke mindst Per Thomsen, leder af Foreningernes Hus, glæder os til at den travle forberedelsestid kan afløses af et rend af mennesker, foreninger, mylder og liv, og en ny og spændende fase kan indledes i Foreningernes Hus.
Del eller print denne side:   
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt