Malene kan flytte hjem om kort tid

Etablering af nye ventiler og automatisk fugtstyret ventilation i badeværelset skal være med til at forbedre indeklimaet, så Malene og sønnen kan vende hjem om et par uger, lover inspektør

Håndværkerne går i gang med at sætte nye ventiler i væggene i stue og børneværelse i Malenes rækkehus i næste uge. Og der bliver opsat en automatisk ventilator på badeværelset, som skal sikre, at der hele tiden sker en udluftning.

Det oplyser inspektør Carsten Falck til Skræppebladet, samtidig med at han forsikrer, at Malene Tran og hendes søn kan blive i deres nuværende genhusningslejlighed i Skovhøj, indtil rækkehuset på Baunevej er klar til genindflytning, formentlig inden for ca. 14 dage.

”Der bliver ikke tale om, at hun skal flytte på fredag, fordi der er gået tre uger. Den første lejlighed, som hun blev installeret i med en dags varsel, skulle udlejes 14 dage senere. Derfor blev hun flyttet videre. Det har ikke noget med hunden at gøre,” siger Carsten Falck og fortæller, at genhusningen gik lidt over hals og hoved op til en weekend, fordi Malene Tran fortalte, at hendes søn begyndte at få næseblod, og da Malene selv ønskede at blive genhuset i Hasselager, var det eneste mulighed.

Malene i sin stue, der er pakket ned, mens hun venter på, at den renses for skimmelsvamp

Malene i sin stue, der er pakket ned, mens hun venter på, at den renses for skimmelsvamp

Forebygger mod ny skimmesvamp

Carsten Falck fortæller, at grunden til, at der endnu ikke er sket så meget i rækkehuset, er, at man har afventet en uvildig rapport fra Dansk Miljørådgivning, som har været og tage prøver, og der er målt på fugt, udluftning og opvarmning.

Rapporten foreslår, at tapetet fjernes, og at der skal gives en skimmeldræbende og -forebyggende behandling. Der skal ikke tapetseres igen, kun males, fordi skimmelsvampen lever af det organiske materiale i tapetet, som risikerer at blive fugtigt på grund af kuldebroen til den kolde ydermur.

”Nu går vi i gang med at renovere rækkehusene, hvor vi har haft problemer. Først i nr. 64, hvor der desværre har været et utæt vandrør under huset. Vi fjerner først kilden til svampen, så tørrer vi huset ud, renoverer og tager så nye prøver, før huset er klar til genindflytning,” forklarer inspektøren.

Gamle huse stiller krav

”Afd. 21 er gamle huse, som det kræver en del af beboerne at bo i. Det er meget vigtigt med god udluftning to-tre gange om dagen, og at man samtidig har en god opvarmning på 20-22 grader for at forebygge fugten, som kan medføre skimmelsvamp,” siger Carsten Falck.

”Med to nye udluftningsventiler i væggene i stue og børneværelse og med automatisk ventilation i badeværelset håber vi, at det kan hjælpe med at få bugt med skimmelsvampen hos Malene. Men at forebygge skimmelsvamp kræver både noget af beboernes adfærd og forståelse af byggeskikken, når vi taler om gamle huse som dem i Hasselager,” understreger Carsten Falck.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2013-10 December

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2013-10 December side 11
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2013-10 December

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data