Malene kan flytte hjem om kort tid

Etablering af nye ventiler og automatisk fugtstyret ventilation i badeværelset skal være med til at forbedre indeklimaet, så Malene og sønnen kan vende hjem om et par uger, lover inspektør

Af Helle Hansen, foto af Kirsten Hermansen

Håndværkerne går i gang med at sætte nye ventiler i væggene i stue og børneværelse i Malenes rækkehus i næste uge. Og der bliver opsat en automatisk ventilator på badeværelset, som skal sikre, at der hele tiden sker en udluftning.

Det oplyser inspektør Carsten Falck til Skræppebladet, samtidig med at han forsikrer, at Malene Tran og hendes søn kan blive i deres nuværende genhusningslejlighed i Skovhøj, indtil rækkehuset på Baunevej er klar til genindflytning, formentlig inden for ca. 14 dage.

”Der bliver ikke tale om, at hun skal flytte på fredag, fordi der er gået tre uger. Den første lejlighed, som hun blev installeret i med en dags varsel, skulle udlejes 14 dage senere. Derfor blev hun flyttet videre. Det har ikke noget med hunden at gøre,” siger Carsten Falck og fortæller, at genhusningen gik lidt over hals og hoved op til en weekend, fordi Malene Tran fortalte, at hendes søn begyndte at få næseblod, og da Malene selv ønskede at blive genhuset i Hasselager, var det eneste mulighed.

Malene i sin stue, der er pakket ned, mens hun venter på, at den renses for skimmelsvamp

Malene i sin stue, der er pakket ned, mens hun venter på, at den renses for skimmelsvamp

Forebygger mod ny skimmesvamp
Carsten Falck fortæller, at grunden til, at der endnu ikke er sket så meget i rækkehuset, er, at man har afventet en uvildig rapport fra Dansk Miljørådgivning, som har været og tage prøver, og der er målt på fugt, udluftning og opvarmning.

Rapporten foreslår, at tapetet fjernes, og at der skal gives en skimmeldræbende og -forebyggende behandling. Der skal ikke tapetseres igen, kun males, fordi skimmelsvampen lever af det organiske materiale i tapetet, som risikerer at blive fugtigt på grund af kuldebroen til den kolde ydermur.

”Nu går vi i gang med at renovere rækkehusene, hvor vi har haft problemer. Først i nr. 64, hvor der desværre har været et utæt vandrør under huset. Vi fjerner først kilden til svampen, så tørrer vi huset ud, renoverer og tager så nye prøver, før huset er klar til genindflytning,” forklarer inspektøren.

Gamle huse stiller krav
”Afd. 21 er gamle huse, som det kræver en del af beboerne at bo i. Det er meget vigtigt med god udluftning to-tre gange om dagen, og at man samtidig har en god opvarmning på 20-22 grader for at forebygge fugten, som kan medføre skimmelsvamp,” siger Carsten Falck.

”Med to nye udluftningsventiler i væggene i stue og børneværelse og med automatisk ventilation i badeværelset håber vi, at det kan hjælpe med at få bugt med skimmelsvampen hos Malene. Men at forebygge skimmelsvamp kræver både noget af beboernes adfærd og forståelse af byggeskikken, når vi taler om gamle huse som dem i Hasselager,” understreger Carsten Falck.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt