Væk med fugt og skimmelsvamp

Workshop om renoveringsprojekter i afd. 1 og 2

af Inger Bloch – foto fra Skimmel.dk

Renoveringsprojekter
Afdelingsbestyrelserne i Hans Brogesparken og Søvangen deltog d. 9. marts i et møde i forbindelse med renoveringsprojekterne i de to afdelinger.
Der blev først orienteret om renoveringsprocessen – og der blev vist fotos fra afdelingerne, hvor man kunne se både skimmelsvamp og fugtskader.

Der er foretaget undersøgelser og termofotografering, og vi så billeder heraf og fik forklaret, at der er store varmeudslip som følge af kuldebroer.
Det så slemt ud, og der forestår store renoveringsarbejder!

Helhedsplan
Renoveringerne skulle gerne medføre, at boligerne også vil være attraktive i fremtiden, og derfor bruger man nu ordet ”helhedsplan” om renoveringsprojekterne.

Idéer og inspiration
Man har bedt arkitekt Jan W. Hansen om at komme med nogle idéer til inspiration i forbindelse med projekterne.
Torben Overgaard fremviste nogle af Jan W. Hansens billeder bl.a. af nogle lejligheder i blokkene, hvor der var vi­sualiseret fjernelse af nogle vægge, og vinduesvæggen i karnappen mod al­tanen var erstattet af én stor glasvæg fra loft til gulv for at give mere lys, åbenhed og gennemsigtighed.
Arkitekten havde endvidere foreslået forskelligt nybyggeri – i Hans Brogesparken drejer det sig om opførelse af 25 rækkehuse i to etager, opført oven på garagerne – og der var skitser til nybyggeri i Søvangen, hvor vaskeriet og garagerne er i øjeblikket.

Workshop
Bestyrelserne deltog nu i en workshop, hvor hver person skrev på små gule sedler, der blev sat op på to tavler – én for hver afdeling.
Vi skulle bl.a. notere, hvad vi sætter mest pris på i vore afdelinger, og hvilke arbejder vi anser for vigtigst at få gjort. Vi blev også opfordret til at nedskrive vore ønsker om tiltag, som måske ikke lige var med i renoveringsplanerne.
Der kom rigtig mange ønsker frem, men begge bestyrelser lagde allermest vægt på, at vi får gennemført en grundig renovering med henblik på fjernelse af fugt og skimmel.

Min mening om fremtidssikring
Byggeriet i Afdeling 1 og 2 har en smuk arkitektur, der er passet harmonisk ind i terrænet – og man må nok sige, at afdelingerne ligger i naturskønne omgivelser med god udsigt.
Jeg er helt sikker på, at hvis de nuværende boliger bliver renoveret grundigt, så de fremstår velholdte og sunde – ja så vil de også være attraktive i mange år fremover!
– Og jeg synes, at man skal passe på det, vi har – og lade være med at ”mase” nyt byggeri ind (selvom der i givet fald vil komme en lejeindtægt).
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt