Hjemmesiden bringer beboer-nyt mellem hver udgivelse

Skræppebladets blog opdateres løbende – også når bladet holder sommerferie

Skræppebladet holder nu en måneds sommerferie lige som mange af beboerne. Men internettet holder ikke lukket. På bladets hjemmeside er der rig lejlighed til at følge med i lokale nyheder og være med til at skrive dem.
Det er let at oprette sig som bruger, logge ind og skrive løs. Har du brug for hjælp og vejledning, så kontakt redaktionen eller skriv til blog[AT]skraeppebladet[DOT]dk

Vi bringer her resumeer af et udpluk af de seneste blogindlæg fra midt i maj til midt i juni. Som på bloggen er det nyeste først og datoen er angivet i parentes. Se mere resume fra bloggen på afdelingssiderne.

Problem med Siemens-varmemålere hos AAB
Beboerne i Rytterparken i AAB har så store problemer med deres varmemålere, at alle bliver afkrævet en gennemsnitsbetaling, som går ud over dem, der har sparet på varmen.
I Brabrand Boligforening er problemet med varmemålere fra Siemens ikke ukendt. I årevis har afdeling Holmstrup kæmpet mod defekte målere. (20/6)

Beboer-familier melder Bjerregaard til politiet
Århus Kommunes socialforvaltning har ulovligt givet boligforeninger private oplysninger. Det har fået flere familier til at melde tidligere socialrådmand Gert Bjerregaard til Politiet. Den nye socialrådmand Laura Hay har nu med øjeblikkelig virkning ændret praksis, så familierne skal give tilladelse til udveksling af oplysninger. (18/6)

Danske film om integration – debat i Globus1
I dag er der premiere på den danske dokumentarfilm “Måske uskyldig”, hvor vi følger Hafsas i Toveshøj, hvis mand var hovedperson i den såkaldte tunesersag. En anden film, ”Den perfekte muslim”, kan nu på mandag opleves i Globus1, hvor der også er paneldebat med byrådspolitikere og filmfolk. (10/6)

Hundehoved fra Brabrand hitter i udlandet
Den århusianske forfatter Morten Ramsland har stor succes med sin roman “Hundehoved”, som sælger godt i udlandet. Senest har den høstet priser i Frankrig og Italien og i Norge, hvor slægtsromanens handling udspilles, bliver bogen filmatiseret som tv-serie. (10/6)

Store Cykeldag stråler ud omkring Brabrand Sø
På søndag er det Store Cykeldag og i Århus markerer Kommunen i samarbejde med Naturhistorisk Museum og Dansk Cyklistforbund dagen med en tur rundt om Brabrand Sø og Årslev Engsø. Ruten er en del af en række nye cykel- og vandrer-ture som “stråler” ud fra Århus under navnet “Solstråler over Århus”. (9/6)

Brabrand Sø Race – også i kørestol
På lørdag bliver der racet ved Brabrand Sø når cykler, minicrossere, el-kørestore og håndstole tager turen på 2,5 eller 10 kilometer. Arrangementet hedder Brabrand Sørace og fest for fysisk handicappede. (7/6)

Stiften: Læs Skræppebladet om pulver mod katte
Århus Stiftstidende har læst Skræppebladet og fundet vores lille historie om, at beboere i Holmstrup gratis kan få udleveret et pulver, som holder katte væk fra haver og sandkasser.
“Især når børnene har leget i en sandkasse og kommer hjem med noget brunt på tøjet, vil folk gerne have fat i pulveret,” fortæller Edvin Juhl fra den lokale dyreklub. (5/6)

Pressefoto fra natteravnene.dk

Pressefoto fra natteravnene.dk

Mr. Natteravn fyret for at være – Mr. Natteravn
Natteravnenes store satsning på en hel kommune – Århus – med fastansættelse af en projektleder for fire år er foreløbig endt i internt opgør. Projektleder Jabbar Yazdani blev fyret efter kun få måneder på posten.
“Lidt for kreativ, for selvpromoverende og med et lidt for frit forhold til arbejdstiden,” skulle være grund til fyringen. (4/6)

Boligforeninger og kommune på kant med loven
Når Århus Kommune anviser en bolig til socialt belastede familier, sker det stik mod sædvane og praksis i andre kommuner. Kommunen videregiver fortrolige oplysninger, og samtidig tilbydes familierne kun indflytning mod en prøveperiode på tre måneder. (3/6)

Pressefoto fra laurahay.dk

Pressefoto fra laurahay.dk

Nye rådmænd: Bjerregaard skifter stol
Laura Hay ny rådmand: Gert Bjerregaard får en ny rådmandsstol at sidde i pr. 1. juni. Han overtager posten som rådmand for Børn og Unge, som ellers har været plads for tidligere borgmester Louise Gade. Efter 16 år i århusiansk politik ønsker hun ikke at genopstille ved byrådsvalget i november. (28/5)

Fodboldlandskamp til alle beboere
Fodboldhungrende beboere kan roligt læne sig tilbage og vente på at Danmark og Sverige spiller fodboldlandskamp på fjernsynsskærmen den 6. juni kl. 16. Alle med Stofa Kabel-tv kan uden ekstra-betaling modtage kampen. (27/5)

Luftledninger tages ned ved Lyngby
Galten Elværk bygger en ny transformerstation ved Lyngby vest for Århus. Samtidig bliver tre km luftledninger gravet ned, og højspændingsmasterne fjernes på en del af strækningen.. Det er de store udbygninger i Århus Vest, der kræver mere strøm. Bl.a. et nyt højlager til Føtex/Bilka, ferskvareterminal til Netto og ny administrationsbygning for Dansk Supermarked. (26/5)

Stiften: Læs Skræppebladet om hundeangreb på svævebane
Stiften kigger med på Skræppens blog: Mandag blev naturområdet ved Hasle Bakker indviet af bl.a. tre rådmænd. På plads Gamma er svævebanen blevet angrebet af hunde, som har bidt sædet i tusinde stykker. Denne vinkel havde Århus Stiftstidendes udsendte set på Skræppebladets blog (26/5)

Bydels-portaler vil have børnejournalister
Bydelsportalerne for Århus Vest og Viby vil have elever i 8. klasse til at formidle historier fra deres område og hverdag. Til efteråret forventes det, at eleverne kommer i gang med at formidle video, tegninger og fortællinger på internettet. (26/5)

Lille hul i altankasse er en større sag i Holmstrup
Der bliver fundet de helt store maskiner frem i Holmstrup, når der er hul i en altankasse. I dag arbejder tre mand på at hejse halvdelen af en altan op og ned. En altan i Holmstrup er ofte stor, og når der går hul på en altankasse er problemet også stort. (25/5)

Beboere kan ikke få besked om Hejredalskollegiets fremtid
Beboere kan ikke få klar besked om, hvad der skal ske med deres bolig. Hejredalskollegiet i Gellerup ligger lige over for Bazar Vest og dermed i området for Helhedsplanen for Gellerupparken og Toveshøj. Men kollegiets fremtid er usikker. Beboere kan ikke få at vide om de er købt eller solgt, og der er ingen klare planer for de enkelte bygninger. (25/5)

urh-svaevebane-hundeangreb

Hundeangreb på svævebane ved Odinsgård
Det skulle ellers være så hyggeligt. Børn og voksne kunne få en svævetur ned over skråningen mellem Odinsgård og Grimhøj Gård i naturområdet på Holmstrup Mark. Men svævebanen er blevet angrebet af hunde, som har leget med svævebanens sæde og tygget det i tusinde stykker. (25/5)

4,7 mio til Natursamarbejdet ved Sølyst
Børn og unge får lettere til flere landbrugs- og naturoplevelser ved Brabrand Sø. Århus Kommune investerer 4,7 millioner kroner i nybyggeri ved naturcenter Sølyst, der ligger ud til Brabrand Sø. (21/5)

Huslejestigning: Vand, varme og el er blevet dyrere
Når beboerne i Brabrand Boligforening omkring 1. juni betaler husleje, er der markante Huslejestigninnger, som ikke er vedtaget af beboermøder. Det skyldes store stigninger på varme, el og vand. Der er stigninger på helt op til 31%. (19/5)

Brabrand Boligforening udvider med ca. 300 lejligheder
Brabrand Boligforening vil udvide med afdelinger i Solbjerg, Hasselager, Tranbjerg Syd. De ændrede regler for alment nybyggeri har sat gang i boligforeningens planer om nye afdelinger. I Hasselager bygges 100, i Tranbjerg 90 og i Solbjerg forventer boligforeningen at bygge 45-50 boliger. På havnen bygges cirka 64 almene boliger (og cirka 126 ejerlejligheder) (16/5)

DSB-Harry venter forgæves på bussen i Lyngby
Den lille landsby vest for Århus har mistet sin busforbindelse, men bussens læskure står der stadig. Og her sidder han så og venter. Og venter. En plakat lader den lilla plys-Harry kendt fra DSB’s reklamer stille det uundgåelige spørgsmål: Hej du der – hvornår kommer bussen? (16/5)

Isbjergets adresse: kvindeligt byrådsmedlem
Vejen ved det nye byggeri Isbjerget på Århus Havn har fået navn. De nye beboere kan fremover skrive Marianne Thomsens Gade på visitkortet. (16/5)

Langdalen har fået nye stier
Naturområdet Langdalen i Brabrand Bakker har fået nyanlagte stier og er blevet ryddet for generende træer og buske. Området ligger vest for Gellerup og syd for Edwin Rahrsvej og indvies mandag 8. juni kl. 13.30 af rådmand Peter Thyssen. (15/5)

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2009-06 Juli

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2009-06 Juli
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2009-06 Juli

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data